Peter Simon Správy

FOTO a VIDEO: Pozrite si, ako vyzerá osvetlená fontána po zotmení

Rožňavčania sa pri fontáne zastavujú, sedia na lavičkách a oddychujú. Stretli sme tam deti, tých skôr narodených, aj športovcov, ktorí si dali pauzu.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Pozrite si, ako vyzerá osvetlená fontána po zotmení
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Video: Peter Simon / Zdroj: Facebook

Rožňavská fontána, alebo ak chcete Banícky orloj sa v úvodných dňoch po jej spustení teší veľkej obľube. Ľudia, ktorí kráčajú naprieč mestom sa pri nej zastavujú. Niektorí si ju len prezrú a iní zas posedia na lavičke aj hodinu. My sme sa tam boli včera večer pozrieť. Stretli sme tam mladých a aj rodiny s deťmi. Hudba, ktorú dopĺňa žblnkot vody vytvára po zotmení krásnu atmosféru. Tá v meste absentovala 13 rokov.

Oddychová zóna zatiaľ spĺňa účel. „Došla som sem s kamarátkou, bolo celkom príjemne, tak sme si trošku posedeli a urobili niekoľko fotiek. Wi-fi funguje a tak sme večer strávili vonku. Je to dobrý krok. Na toto miesto už ľudia aj zabudli a teraz ožilo,“ zhodnotila Janka.

Peťo si bol zabehať naprieč mestom. „Idem zdola do mesta a toto miesto je super, oddýchol som si na lavičke, načerpal energiu a idem ďalej smerom na Čučmu. Počasie je ideálne,“ povedal s úsmevom.

Okrem toho sme stretli aj rodiny s deťmi, ktoré fontána a svetlá potešili.

V rámci opravy vymenili celé vnútro fontány. Zrekonštruovali sa svetlá, takisto aj prívod vody, elektriny a pribudli tam vodné prvky s osvetlením. V okolí fontány zas vznikla bezplatná wi-fi zóna a osadili tiež nové lavičky, kvetináče, odpadkové koše a vysadili nové stromy.

Obrazom: Fontána vo večerných hodinách
9
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM