Peter Simon Správy

FOTKY, ktoré vám spravia deň: Ulice Rožňavy plné dojemných aj prekvapivých objatí

Radosť a úsmev na tvári dokáže vyčariť aj obyčajné objatie. Tie sa v rožňavských uliciach rozdávali rovno v tisícoch...

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, ktoré vám spravia deň: Ulice Rožňavy plné dojemných aj prekvapivých objatí
12
Galéria
Zdroj: Paťka Albertová

Pondelkové rána sú pre mnohých pracujúcich či školopovinných hotovým utrpením. Tentoraz však Rožňavčanom rozjasnila deň krásna akcia. Už po šiestykrát vyšli mladí ľudia do ulíc, aby rozdávali objatia zadarmo počas medzinárodného Hug Day (Deň objatí). V Rožňave sa takáto akcia uskutočnila po tretíkrát.

Ako nám na mieste akcie prezradila Paťka Albertová, spolukoordinátorka pre Rožňavu, v pondelok sa v našom meste konal už 3. ročník Svetového dňa objatí, teda Hug Day. Študenti, dobrovoľníci sa vybrali od skorého rána do ulíc, aby rozdali čo najviac objatí a vyčarili tak úsmev na tvárach ľudí.

Dobrovoľníci navštívili aj materské školy, detské jasle, úrad práce a už tradične Domov Sociálnych Služieb. Okoloidúcich na námestí potešil kultúrny program v podaní dievčat zo ZUŠ v Rožňave a dievčat z FS. Dobrovoľníkom sa akcia tiež veľmi páčila. „Bolo to neskutočné a hlavne ten pocit ako tí ľudia boli šťastní, že aj niečo takéto ich môže postretnúť na ulici,“ povedala Jenni.

Výsledok prekvapil aj organizátorov! „Za celý deň rozdalo 40 dobrovoľníkov v našom meste neuveriteľných 10 240 objatí,“ uviedla Albertová.

„Dnešný deň bol naozaj krásnym rozdávaním a vracaním sa silnej energie. Ľudia sa tešia z rôznych vecí, ale dneska sa veľa ľudí tešilo z jedného obyčajného objatia. Úsmev na tvári niektorých ľudí bol neopísateľný,“ povedal ďalší dobrovoľník, Lukáš.

Viki si akciu taktiež pochvaľovala. "Tá radosť v očiach ľudí a všetko bolo super, síce niektorí ľudia odmietli, ale ja to chápem, pretože v dnešnej dobe veľmi ľudia neveria ostatným ľuďom a majú predsudky, ale práve na toto je Hug Day, aby pripomenul ľuďom ten telesný kontakt s ľuďmi a to, že je dôležitý, doplnila mladá dievčina.

Pozrite si zaujímavé momentky v našej galérii :)

Ako Albertová doplnila, nechýbali ani slzy. „Jedna pani na autobusovej stanici začala plakať a začala nám rozprávať o tom, že je jej syn chorý a prežíva teraz strašný žiaľ, ale to objatie od nás jej zlepšilo náladu a prinieslo pozitívnu energiu. V tom momente ma to fakt dojalo a uvedomila som si celú tú podstatu Dňa objatí a toho, aké ľahké je niekomu pomôcť len prostým objatím, vypočutím a úsmevom,“ doplnila spolukoordinátorka pre Rožňavu a jedným dychom prezradila, že akcia sa vydarila na výbornú.

Obrazom: Deň objatí v Rožňave
12
Galéria
Zdroj: Paťka Albertová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM