Peter Simon Správy

FOTKY, ktoré sa oplatí pozrieť: Príroda ukazuje svoju krásu aj neďaleko Rožňavy

Pripravili sme galériu fotiek od Krásnohorského Podhradia až po Úhornianské jazero. Pozrite tú krásu.

Ilustračný obrázok k článku FOTKY, ktoré sa oplatí pozrieť: Príroda ukazuje svoju krásu aj neďaleko Rožňavy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Cesta II. triedy, ktorá je značne v zlom technickom stave, však prináša pekný zážitok z jazdy. V toto letné obdobie je o to krajšia, že všade na vôkol vidieť pestrofarebné stromy, ktoré určite spríjemnia jazdu týmto krásnym úsekom.

Nebezpečný úsek

Po výjazde na vrchol Pačanského kopca vás tabuľa informuje o zmene okresu, čiže sa rázom ocitnete v okrese Gelnica. Informačné tabule zase turistov pekne nasmerujú na trasu, ktorú majú naplánovanú. Po ceste z vrcholu sa hneď črtá výstražné dopravné značenie, ktoré upozorňuje vodičov na prudké až 18% klesanie s ostrými zákrutami, na ktorých si treba dávať pozor. V pozadí sa už vynára kotlina, ktorá patrí medzi tie zabudnutejšie. Avšak obec Úhorná, ktorá je pekne udržiavaná, vyhľadávajú aj víkendoví návštevníci z Košíc, či Prešova.

Pozrite si v našej galérii niekoľko záberov, ktoré mapujú jazdu cez Pačanský kopec až k vodnej nádrži.

Okrem turistov aj domáci

Za obcou Úhorná v smere do Smolníka sa nachádza pre Rožňavčanov známa vodná nádrž. Tá okrem príjemného schladenia v horúcich letných dňoch ponúka aj skvelé rybárske úlovky. Preto niet divu, že sa sem rybári pravidelne vrátia. Pokojné a príjemné prostredie okrem toho všetkého ponúkne aj romantickú prechádzku. V areáli nájdete altánok a ohniská, kde si môžete opiecť dobroty. Nechýba však ani bufet s občerstvením a ponukou alko a nealko nápojov.

Obrazom: Fotky, ktoré sa oplatí pozrieť - Pačanský kopec - Úhorná
40
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM