Peter Simon Správy

Fontána ako nový terč v Rožňave: Mestská polícia nenecháva nič na náhodu

Vynovený objekt v našom meste sa stával terčom útokov vandalov. Policajti skoro každý deň museli riešiť protiprávne konanie.

Ilustračný obrázok k článku Fontána ako nový terč v Rožňave: Mestská polícia nenecháva nič na náhodu
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Fontána sa od jej spustenia teší obľube. Avšak v meste sa nájdu aj takí, ktorí sa ju snažia nejak poškodiť. Mestská polícia v okolí baníckeho orloja posilnila hliadky a pribudla aj ďalšia kamera.

Ako náš web informoval náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, veľmi nám záleží na tom, aby sa majetok mesta nepoškodzoval a obzvlášť vtedy, pokiaľ sa jedná o také dielo, ktoré súvisí s baníckou históriou nášho mesta.

Z uvedeného dôvodu boli na ochranu zrenovovanej fontány bezodkladne prijaté režimové opatrenia zamerané na pravidelné kontroly hliadkami mestskej polície a súčasne tam bola osadená stacionárna kamera, ktorá permanentne sníma len tento priestor.

„Pri fontáne sme už museli riešiť krádeže okrasných drevín, ku ktorým došlo dokonca ešte pred slávnostným otvorením fontány a následne tiež dva dni po jej otvorení. Páchateľ bol však vďaka systematickej práce mestskej polície odhalený a vyriešený v zmysle zákona. Páchateľ súčasne uhradil správcovi majetku aj spôsobenú škodu,“ povedal Hanuštiak.

Podľa jeho slov skoro denne však riešia ďalšie protiprávne konania. „Tých sa dopúšťajú väčšinou mladiství alebo maloletí páchatelia, a to poškodzovaním majetku mesta a znečisťovaním verejného priestranstva v okolí fontány. Za takéto protiprávne konanie hrozí páchateľovi sankcia až do výšky 33 eur,“ uviedol na záver náčelník.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM