Peter Simon Kultúra

Folklórny večer pod platanom. Teraz sú na programe zvyky, tradície a typické jedlá z Čiernej Lehoty

Gemerské osvetové stredisko v Rožňave pozýva priaznivcov tradičnej ľudovej kultúry na ďalší Folklórny večer pod platanom.

Ilustračný obrázok k článku Folklórny večer pod platanom. Teraz sú na programe zvyky, tradície a typické jedlá z Čiernej Lehoty
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie sa uskutoční v stredu 16.septembra o 18:00 hod. v átriu Domu tradičnej kultúry Gemera. V novom cykle „U nás taká obyčaj „ predstaví zvyky, tradície, typické lehotské jedlá i koláče folklórna skupina Lehoťanka. „Skupinka žien a niekoľkých mužov v malebnej gemerskej dedinke Čierna Lehota sa už takmer tridsať rokov venuje zachovávaniu pôvodných piesní, obyčají a tancov. Ich húževnatou snahou je zachovať dedičstvo predkov a prezentovať výsledky svojej činnosti na všetkých folklórnych podujatiach v okrese a širšom okolí,“ uviedla Mária Ferenczová z Gemerského osvetového strediska v Rožňave.

Ako dodala, programom bude sprevádzať Dana Lacková a v závere večera navštevníkov Lehoťanky naučia základy ženského palíškového tanca z Čiernej Lehoty.

Lehoťanka okrem tradícií určite prinesie aj prijemnú atmosféru, zaujímavý výber zo svojho repertoáru a to všetko ich v lehotskom nárečí.

Vstupné : 2,–€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM