Radka Deckerová Rôzne

Filip Nemčko ocenený ministrom školstva: Na medzinárodnej súťaži získal bronz

Slávnostné oceňovanie 81 mladých reprezentantov Slovenska sa uskutočnilo pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva, ktorý si pripomínane aj ako Deň boja za slobodu a demokraciu.

Ilustračný obrázok k článku Filip Nemčko ocenený ministrom školstva: Na medzinárodnej súťaži získal bronz
Foto: Radka Deckerová

Začo si dostal toto významné ocenenie?
Minister školstva Dušan Čaplovič odovzdával Pamätný list sv. Gorazda žiakom a študentom, ktorí dosiahli významné úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, či umeleckých a športových súťažiach. No a ja som Slovensko reprezentoval na Medzinárodnej biologickej olympiáde, kde som získal bronzovú medailu.

Čo ta priviedlo ku tomuto odboru?
Už od detstva ma fascinovala príroda a jej zákonitosti. Biológia, chémia, fyzika či matematika boli vždy moje najoblúbenejšie. No časom som zistil, že práve biológia a chémia sú disciplíny, ktorým sa chcem venovať celý život. Práve preto som sa zúčastňoval rôznych biologických a chemických súťaží a olympiád, zdokonaľoval sa, až sa mi nakoniec podarilo prebojovať dvakrát na Medzinárodnú biologickú olympiádu (v Singapure, 2012 a vo Švajčiarsku,2013).

Aké máš ďalšie méty do budúcna vo svojom fachu?
V súčasnosti študujem odbor Molekulárna biológia a biochémia organizmov na Karlovej univerzite v Prahe. Takže mojím terajším cieľom je získať čo najviac vedomostí, zručností a pokúsiť sa už počas štúdia dostať do výskumu, kde budem môcť objavovať a objasňovať zatiaľ nepoznané.

Filipa nájdete na fotografii hneď po ľavici ministra školstva Čaploviča.

Foto: www.minedu.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM