Peter Simon Správy

Fantázii sa medze nekladú: Šedá stena na Juhu je už minulosťou, FOTO

Obyvatelia panelákov spojili sily. V rámci revitalizácie svojho okolia sa rozhodli šedú stenu pod pivovarom zveľadiť. Pomohli im k tomu šikovní žiaci Základnej umeleckej školy v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku Fantázii sa medze nekladú: Šedá stena na Juhu je už minulosťou, FOTO
22
Galéria
Zdroj: ZUŠ Rožňava

Šedá stena pod známym pivovarom v Rožňave opeknela a chytila farebný nádych. Dopomohli jej k tomu šikovné ruky žiakov Základnej umeleckej školy (ZUŠ) v Rožňave. Tí sa do prác pustili s vervou a výsledok stojí za to!

Ako náš web informovala riaditeľka ZUŠ v Rožňave Monika Kerekešová, obyvatelia bytoviek Zakarpatskej 4 – 14 v rámci revitalizácie okolia poprosili výtvarníkov zo ZUŠ o pomoc pri realizovaní svojho projektu, ktorého súčasťou bola aj maľba na stenu.

„Nápad prišiel od samotných obyvateľov, návrh a realizáciu uskutočnili žiaci s učiteľkami výtvarného odboru. Inšpiráciou pre maľbu nám bolo samotné okolie. V okolí sa nachádza veľa zelene. Rastliny na stene majú zobrazovať akoby pokračovanie lúky, ktorá obklopuje tieto bytovky. Nechceli sme to ale poňať tradične, a preto sme sa rozhodli namaľovať rastliny realisticky tvarom, no nerealisticky farebnosťou,“ spresňuje Kerekešová.

Pozrite si v našej galérii, ako sa mladí výtvarníci popasovali so šedou stenou na Juhu. Výsledok stojí určite za to ;)

Ako doplnila, zhotovenie maľby trvalo šikovným žiakom o niečo dlhšie ako jeden deň, keďže stenu bolo potrebné predpripraviť a vyčistiť. O to sa postarali obyvatelia.

„Aj náčrt motívov na celú stenu si taktiež vyžadovalo veľa času a úsilia. Celý tento projekt bola veľká výzva, či si poradíme s takou veľkou plochou, ale i príležitosť pre žiakov maľovať na netradičnú plochu a podklad. Týmto sa chceme poďakovať,“ dodala Monika Kerekešová.

Obrazom: Šedá stena na juhu je už minulosťou
22
Galéria
Zdroj: ZUŠ Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM