Kornel Kubík Rôzne

Facebook zmenil nastavenia pre tínedžerov: Čo všetko sa odteraz mení?

Sociálna sieť Facebook v stredu na svojom blogu oznámila, že odstránila významné obmedzenia pre tínedžerov. Už zaregistrovaní používatelia vo veku 13-17 rokov môžu svoje príspevky zdieľať s celou komunitou Facebooku, nielen s priateľmi, resp. priateľmi svojich priateľov.

Ilustračný obrázok k článku Facebook zmenil nastavenia pre tínedžerov: Čo všetko sa odteraz mení?
Zdroj: Webnoviny.sk

Ďalšou zmenou je, že noví dospievajúci používatelia budú mať na svojom profile štandardne nastavenú možnosť zdieľania príspevkov iba s priateľmi, čo si však budú môcť zmeniť. Vtedy sa im ale vo vyskakujúcom okne objaví nasledujúce varovanie: „Vedel si, že verejné príspevky môže vidieť každý, nielen osoby, ktoré poznáš?“

Ďalšie upozornenie sa bude týkať toho, že majiteľ profilu a všetci priatelia, ktorým svoj príspevok sprístupní, môžu dostať žiadosti o priateľstvo od osôb, ktoré osobne nepoznajú.

„Tínežeri patria medzi najchytrejších ľudí, ktorí používajú sociálne médiá. Chcú byť počuť – či už ide o občiansku angažovanosť alebo ich názor na filmy,“ uviedli na blogu prevádzkovatelia Facebooku.

Otvorením súkromia spoločnosť reaguje aj na boom konkurenčných sietí, ako je Twitter, ktoré pre mládež podobné obmedzenia nemajú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM