Peter Simon Rôzne

Extra chutná tradícia: Strapačkový večierok v Plešivci

Tradíciu strapačkového večierku sa v obci Plešivec neďaleko Rožňavy snažia každoročne zachovávať. Nebolo tomu ani tento rok a uplynulú sobotu si tam azda každý občan pochutnával na tejto dobrote.

Ilustračný obrázok k článku Extra chutná tradícia: Strapačkový večierok v Plešivci
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Tradíciu strapačkového večierku sa snažia v obci zachovávať každoročne. V minulosti sa táto udalosť organizovala počas celého víkendu. V sobotu sa po obci zbierali ingrediencie na zhotovenie pochúťky a v nedeľu sa varila a následne počas bujarej zábavy aj konzumovala. V dnešnej dobe sa večierok organizuje až len v jeden deň. Nebolo tomu inak ani tento rok. V sobotu ráno sa občania obce vybrali naprieč dedinou a zozbierali od obyvateľov (darcov) rôzne ingrediencie, ktoré počas celého dňa šikovné kuchárky použili na zhotovenie bryndzových, kapustových či tvarohových strapačiek.

„Hlavným organizátorom tejto akcie je dobrovoľný hasičský zbor obce v spolupráci s obcou a klubom dôchodcov. Na večernej zábave sa zišlo približne 150 ľudí. Pre návštevníkov bol pripravený kultúrny program o ktorý sa postarala domáca skupina Korona a občania si zatancovali na melódie kapely Contraband,“ prezradila pre náš portál starostka obce Iveta Šušánová.

„Tento rok sme tak isto v sprievode dobrovoľných hasičov a iných občanov obce v zbierali ingrediencie. Snažíme sa túto tradíciu aj naďalej udržiavať a týmto by som sa chcel aj poďakovať všetkým darcom.“ zdôraznil predseda dobrovoľného hasičského zboru Plešivec, Ladislav Jánošdeák.

Ako nás ďalej informoval, pre návštevníkov bola pripravená aj výstava hasičského odevu, ktorý používajú pri zásahoch, ako aj iné potrebné zásahové vybavenie.

„Cítim sa tu veľmi dobre. Strapačky super, chutia mi,“ hovorí s úsmevom návštevníčka Patrícia Igazová.

„Na akcii tohto typu som po prvýkrát a strašne sa mi tu páči. Ochutnal som strapačky a takéto ako tu, som asi nikdy nejedol,“ hovorí Renáto Ľupták.

Niečo po polnoci sa losovala aj tombola a zábava pokračovala až do skorých ranných hodín.

Vo videoreportáži si môžete pozrieť ďalšie vyjadrenia a zábery z podujatia. Želáme príjemné sledovanie.

Strapačkový večierok v Plešivci
1
Galéria
Strapačkový večierok v Plešivci
14
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM