Peter Simon Kultúra

Expedičná kamera s nádychom dobrodružstva zavítala aj do Dobšinej: Premietanie spestrili výstavou fotografií

Festival dobrodružných filmov o prírode, extrémnych športoch, ale aj zážitkoch putuje po viac ako 60 mestách Slovenska. Počas uplynulého víkendu si zaujímavé a dych vyrážajúce zábery pozreli aj priaznivci v Dobšinej.

Ilustračný obrázok k článku Expedičná kamera s nádychom dobrodružstva zavítala aj do Dobšinej: Premietanie spestrili výstavou fotografií
Zdroj: Dnes24.sk

Na svoje si určite prišli milovníci adrenalínových športov a prírody aj v Dobšinej. V Mestskom kultúrnom stredisku sa konalo štvorhodinové premietanie. Spolu až osem filmov neraz nadchlo prítomných návštevníkov, ktorí napäto sledovali zaujímavé zábery filmárov. Hlavným lákadlom podujatia boli výkony na alpských pohoriach, svetovo presláveného skialpinistu Kiliana Jornet. Ďalší film Alegría predstavil návštevníkom cykloexpedíciu cez Himaláje. Spestrením pre priaznivcov adrenalínu bola aj výstava fotografii pod názvom Carpe diem.

Zaujímavé zábery o dobrodružných expedíciách, športoch a odvahe filmárov, ktoré sú často za ľudskou hranicou, pripravilo Dobšinčanom nový pohľad na zaujímavé miesta či spôsob života a sledovali ich so zatajeným dychom počas celého podujatia. Medzi prítomnými sa objavil aj riaditeľ Horskej záchrannej služby Slovenský raj, s ktorým sa mali možnosť návštevníci porozprávať o zaujímavých témach. Samozrejme nechýbala ani tombola o zaujímavé vecné ceny.

zdroj, foto: Mesto Dobšiná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM