Peter Simon Správy

Ešte nie je ani poludnie a hic ako na Sahare: Rožňavčanka Miška (20) odfotila teplomer!

Horúco doslova ako v pekle. Aj Rožňavu zasiahli veľké horúčavy. Pozrite, aké hodnoty ukazujú teplomery Rožňavčanov.

Ilustračný obrázok k článku Ešte nie je ani poludnie a hic ako na Sahare: Rožňavčanka Miška (20) odfotila teplomer!
11
Galéria
Zdroj: Pinterest

Veľké horúčavy zasiahli v týchto dňoch aj Rožňavu. Ľudia sa tak aj v našom meste doslova varia vo vlastnej šťave. Za všetko hovoria pohľady na ortute teplomerov.

Rožňavčanka Michaela na svojom teplomere už v dopoludňajších hodinách namerala naozaj poriadnu hodnotu. Veď sa pozrite v našej galérii.

„Okolo 10:30 hod. som sa šla pozrieť na teplomer a ukazoval úctyhodných 31 °C . Bola som ešte zaspatá, no pretrela som si oči a pozrela sa ešte raz. Teplomer máme vonku v altánku, ale celý deň je v tieni. Hodnota bola ozajstná. Už dávno som nevidela v tento čas takéto číslo. Napríklad včera po 16:00 hod. ukazoval ešte skoro 36 °C. Teplo mám rada, ale toto je už extrém aj pre mňa. Ľudia kolabujú, je dusno a ťažšie sa dýcha. Už by to mohlo skončiť, ale mám pocit, že to bude dneska ešte horšie ako včera,“ povedala nám mladá študentka Miška.

Gemerčania sfotili teplomer. Ich zábery nájdete TU.

Výstraha 3. stupňa

Práve a dnešný deň meteorológovia vydali až 3. stupeň výstrahy pred poriadnymi horúčavami. Najväčší hic má v našich končinách ale nastať v piatok (4.8.) od tretej poobede do piatej podvečer. „V okrese Rožňava sa ojedinele očakáva dosiahnutie maximálnej teploty vzduchu 38 °C. Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,“ vystríhajú meteorológovia na webe SHMÚ.

Teplo aj v aute

Svoje si užijú v týchto dňoch bezpochyby aj šoféri. Najmä krátko po nasadnutí do rozpáleného auta. Miriam nám ešte včera poslala fotku. Teplomer v jej aute ukazoval 39,5 °C. Eva však zažila ešte väčšie peklo. Nad hodnotou teplomera sme krútili očami aj my. Ako vidieť na fotke, v aute mala až 45 °C. Táto hodnota je už naozaj extrémna.

Odfoťte si teplomer aj VY a pošlite nám fotku s krátkym popisom, kde bol záber zhotovený do komentu pod článok na facebooku Rožňava24.sk

Obrazom: Teploty v Rožňave siahajú riadne vysoko
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM