Peter Simon Krimi

Dvaja mladíci vliezli do cudzieho stanu: Nemecký párik ich ale poriadne dostal

Dobšinskí policajti obvinili dvoch mladíkov vo veku 20 a 21 rokov v jednom prípade z prečinu krádeže v štádiu pokusu a v druhom z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva.

Ilustračný obrázok k článku Dvaja mladíci vliezli do cudzieho stanu: Nemecký párik ich ale poriadne dostal
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako informovala hovorkyňa polície Jana Mésarová, obvinení mladíci v noci z piatka na sobotu „navštívili“ dva stany cudzincov v stanovom tábore v obci Dedinky v Rožňavskom okrese.

„V prvom prípade prišli k stanu, v ktorom spala 52-ročná žena z Českej republiky, stan rozzipsovali a vošli dovnútra. Poškodenej žene z peňaženky ukradli 3.600 Kč a 620 eur, celková škoda bola vyčíslená na najmenej 753 eur. Potom, v úmysle zmocniť sa cudzej veci, prišli k ďalšiemu stanu, kde spali manželia z Nemecka. Keď obvinení chceli vojsť do stanu, vyrušil ich poškodený muž, ktorý voči páchateľom použil slzotvorný prostriedok a tak z miesta utiekli preč,“ hovorí Mésarová.

Privolaná policajná hliadka jedného z podozrivých mužov (20) zadržala v blízkosti so zlomenou nohou, ktorú si zlomil pri úteku. Ako uviedla Mésarová, ten tvrdil, že si chcel len vypýtať cigaretu. Druhého (21) podozrivého zadržali policajti so služobným psom pri miestnom obchode v obci Mlynky-Biele Vody.

„Následne obhliadkou miesta činu policajti zaistili i odcudzenú peňaženku s finančnou hotovosťou. Obvinení mladíci boli následne umiestnení do cely policajného zaistenia. Vzhľadom na to, že obaja obvinení už boli za taký čin predchádzajúcich 2 rokoch právoplatne odsúdení, hrozí im až trojročné väzenie. Obaja sú stíhaní väzobne,“ dodáva hovorkyňa krajskej polície Jana Mésarová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM