Peter Simon Správy

Dušičky sú za dverami: Mestská polícia posilní svoje hliadky okolo cintorínov

Už onedlho budeme spomínať na svojich zosnulých blízkych. Náčelník mestskej polície informuje, na čo si treba dávať pozor.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sú za dverami: Mestská polícia posilní svoje hliadky okolo cintorínov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dušičky už doslova klopú na dvere a pri tejto príležitosti sa cintoríny v meste naplnia návštevníkmi, ktorí prídu spomínať na svojich zosnulých blízkych.

Z dôvodu očakávanej zvýšenej návštevnosti počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých, ako aj obdobia okolo týchto sviatkov, mestská polícia v Rožňave posilní svoje hliadky.

Ako náš web informoval náčelník Róbert Hanuštiak, Mestská polícia už aj v súčasnosti venuje zvýšenú pozornosť pietnym miestam v Rožňave a to zvýšenou hliadkovou činnosťou priamo v cintorínoch a v ich blízkom okolí. Mestskej polícii budú tento rok pri hliadkovaní pomáhať už aj členovia Miestnej občianskej poriadkovej služby.

„Preventívnym výkonom hliadkovej činnosti sa snažíme vytvoriť pre návštevníkov cintorínov pocit bezpečia, predísť krádežiam z hrobových miest a odradiť potenciálnych páchateľov od protiprávnej činnosti,“ hovorí náčelník.

Podľa jeho slov, z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky by si návštevníci cintorínov mali svoje vozidlá odstaviť na miestach k tomu určeným tak, aby tieto vozidlá netvorili prekážky v cestnej premávke.

„Vo vozidlách by si nemali nechávať na viditeľných miestach cenné predmety a doklady, a pri odchode od vozidla by si mali dôkladne skontrolovať, či je vozidlo zabezpečené proti odcudzeniu. Počas návštevy hrobových miest je nevyhnutné venovať zvýšenú pozornosť svojim osobným veciam a neodkladať tašky a kabelky na miesta, kde ich nevidíme. Z dôvodu zabezpečenia bezproblémového parkovania v blízkosti cintorínov bude v dňoch 30.10. – 3.11.2019 zabez­pečené bezplatné parkovanie na všetkých parkoviskách v okolí hlavného cintorína a na námestí. Súčasne bude umožnené parkovanie aj vo dvore Obchodnej akadémie a Gymnázia,“ spresnil Hanuštiak.

Na záver uviedol, že Mestská polícia v uplynulom roku nemusela riešiť žiadnu udalosť v priamej súvislosti s týmto sviatkom a vyvinieme maximálne úsilie, aby to tak bolo aj tento rok.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM