Peter Simon Správy

Dušičky sú za dverami: Mestská polícia posilní svoje hliadky okolo cintorínov

Už onedlho budeme spomínať na svojich zosnulých blízkych. Náčelník mestskej polície informuje, na čo si treba dávať pozor.

Ilustračný obrázok k článku Dušičky sú za dverami: Mestská polícia posilní svoje hliadky okolo cintorínov
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Ako náš web informoval náčelník Róbert Hanuštiak, Mestská polícia už aj v súčasnosti venuje zvýšenú pozornosť pietnym miestam v Rožňave a to zvýšenou hliadkovou činnosťou priamo v cintorínoch a v ich blízkom okolí. „Preventívnym výkonom hliadkovej činnosti sa snažíme vytvoriť pre návštevníkov cintorínov pocit bezpečia, predísť krádežiam z hrobových miest a odradiť potenciálnych páchateľov aj od inej protiprávnej činnosti,“ hovorí náčelník.

Podľa jeho slov, z dôvodu zabezpečenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky by si návštevníci cintorínov mali svoje vozidlá odstaviť na miestach k tomu určeným tak, aby tieto vozidlá netvorili prekážky v cestnej premávke.

„Vo vozidlách by si nemali nechávať na viditeľných miestach cenné predmety a doklady, a pri odchode od vozidla by si mali dôkladne skontrolovať, či je vozidlo zabezpečené proti odcudzeniu. Počas návštevy hrobových miest je nevyhnutné venovať zvýšenú pozornosť svojim osobným veciam a neodkladať tašky a kabelky na miesta, kde ich nevidíme. Z dôvodu zabezpečenia bezproblémového parkovania v blízkosti cintorínov bude, po dohode s vedením mesta a technických služieb, v dňoch 31.10. – 4.11.2018 zabez­pečené bezplatné parkovanie na všetkých parkoviskách v okolí hlavného cintorína a na námestí,“ spresnil Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM