Peter Simon Správy

Dopravno-preventívna akcia Biela palica v Rožňave: FOTO

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave sledovali reakcie a správanie vodičov motorových vozidiel v prípade, ak cez priechod pre chodcov prechádza nevidiaca osoba s bielou palicou.

Ilustračný obrázok k článku Dopravno-preventívna akcia Biela palica v Rožňave: FOTO
2
Galéria
Zdroj: OR PZ Rožňava

Dňa 15. októbra 2019 v čase od 9:00 hod., do 11:00 hod. vykonalo Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Rožňave v spolupráci s Krajskou pobočkou Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v Košiciach dopravno-preventívnu akciu s názvom „ Biela palica “.

Ako v správe informovalo OR PZ v Rožňave, akcia prebiehala na Ul. Šafárikovej v Rožňave a bola zameraná na bezpečnosť nevidiacich chodcov.

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Rožňave sledovali reakcie a správanie vodičov motorových vozidiel v prípade, ak cez priechod pre chodcov prechádza nevidiaca osoba s bielou palicou.

„Celkovo bolo zaznamenaných 96 vodičov, z tohto počtu 73 vodičov dalo prednosť nevidiacim chodcom, v 23 prípadoch vodiči pokračovali v jazde bez toho, aby dali prednosť nevidiacim. Keďže sa jednalo o preventívnu akciu, priestupcovia boli riešení pokarhaním,“ doplnilo v správe OR PZ v Rožňave.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Obrazom: Dopravno-preventívna akcia Biela palica v Rožňave
2
Galéria
Zdroj: OR PZ Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM