Peter Simon Šport

Domáci L Racing bodoval aj v Trebišove: Špavelko po pretekoch aj titul v triede 11

Automobilový tím L Racing dokončil uplynulú sobotu predposlednú súťaž sezóny MSR v rely. Z cieľovej rampy DeutschMann Rallye Trebišov odchádzali ich dve posádky aj s trofejami.

Ilustračný obrázok k článku Domáci L Racing bodoval aj v Trebišove: Špavelko po pretekoch aj titul v triede 11
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Dve trate, tri kolá, šesť skúšok. Vyše 90 kilometrov náročných na rozpis, na pneumatiky, v kopcoch neďaleko Košíc. Pre čoraz skúsenejšieho Vlastimila Majerčáka a spolujazdkyňu Michaelu Vejačkovú bola trebišovská súťaž trochu trápením, z ktorého však vyšli najlepšie, ako sa dalo: štvrté miesto absolútne a tretie v triede 2 s vozidlom Ford Fiesta R5 EVO.

Dôvod na radosť mali Marek Špavelko a Gabriela Szenderáková (Mitsubishi Lancer EVO VI), ktorí na konci súťaže získali spolu s 2. miestom aj titul v triede 11.

Do tretice sa pod vlajkou L Racing postavili na štart (Slovenského rely pohára) aj Milan Straka s Jaroslavom Frischom (Ford Escort RS2000), tí však po exkurzii do lesa súťaž opustili.

„Na to, ako sme išli, sme celkom dobre obstáli, i keď sme so svojím výkonom neboli spokojní. Neboli sme vo forme, i keď sme sa postupne nejako rozhýbali. Poskočili sme tak na 4. miesto a 3. v triede, kde sme aj skončili. Chcem pogratulovať Marekovi Špavelkovi k zisku titulu v triede 11. Vďaka patrí tímu L Racing a našim mechanikom, ktorí pripravili auto na jedničku,“ zhodnotil Vlastimil Majerčák.

„Trebišov splnil naše očakávania a zo zisku titulu sa veľmi tešíme, je to pre nás veľmi dôležité. Veľká vďaka preto patrí aj tímu L Racing, mechanikom a samozrejme našim reklamným partnerom. Počas súťaže sme sa postupne zrýchľovali, dôležité bolo dokončiť tak náročné trate. Obzvlášť RS Bogota nedovolila ani najmenšiu chybu,“ povedal po súťaži Marek Špavelko.

„Máme za sebou už predposledné podujatie rely tento rok. Trebišov nedopadol pre nás zle, tretie a druhé miesto v triedach 2 a 11 určite potešia a povzbudia. Zároveň srdečne gratulujem Špavelkovcom k zisku titulu v triede 11. Čakajú nás ešte Košice, aj keď až o jeden a pol mesiaca. Dovtedy si odbehneme na posledné preteky do vrchu v Ožďanoch,“ dodal na záver manažér L Racingu, Ján Lipták.

Foto: ilustračné

Zdroj: autosportfoto.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM