Peter Simon Správy

DOD na rožňavskej hematológii: Nechýbala ani krásna torta, FOTO

Svetový deň darcov krvi bol oslavou dobrovoľných, bezpríspevkových darcov krvi. Poďakovaním za ich ochotu prispieť k záchrane životov.

Ilustračný obrázok k článku DOD na rožňavskej hematológii: Nechýbala ani krásna torta, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Svet Zdravia, Rožňava

Svetový deň darcov krvi je tiež príležitosťou k zvyšovaniu povedomia o potrebe pravidelného darovania krvi. Preto pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi, sme v nemocnici Svet zdravia Rožňava zrealizovali Deň otvorených dverí hematologicko – transfuziologického oddelenia.

Ako sa píše na oficiálnej stránke rožňavskej nemocnice, všetkých prihlásených registrovaných darcov krvi na úvod privítala námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť, Mgr. Alena Kačalová. Čakanie, medzi jednotlivými odbermi, spríjemnili deti zo ZUŠ Rožňava svojím hudobným vystúpením.

„V jednotlivých intervaloch boli na oddelenie pozvaní študenti Strednej odbornej školy technickej, Gymnázia Pavla Jozefa Šafárika a Obchodnej akadémie z Rožňavy, ktorým vedúca zdravotnícka laborantka, Mgr. Jozefína Parditková, vysvetlila celý proces darovania krvi ako i dôvody, prečo je pravidelné darovanie také potrebné. Študenti mali možnosť nahliadnuť do odberovej miestnosti a vidieť na vlastné oči ako celý proces odberu krvi prebieha, ako sa následne odobratá krv spracúva a uskladňuje v krvnej banke,“ dopĺňa sa na webe nemocnice.

Na záver si nemocnica pre darcov pripravila malé prekvapenie v podobe torty, z ktorej si každý s pôžitkom ochutnal.

Obrazom: DOD hematologicko-transfuziologického oddelenia v Rožňave
5
Galéria
Zdroj: Svet Zdravia, Rožňava
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM