Peter Simon Správy

Dobšinský kopec už o pár hodín: Prichystajte sa na uzávierky ciest, plus komplet cenník

Uzávierka ciest, obchádzky, parkovanie počas Dobšinského kopca 2016 a aj kompletný cenník. Všetko pokope!

Ilustračný obrázok k článku Dobšinský kopec už o pár hodín: Prichystajte sa na uzávierky ciest, plus komplet cenník
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

S uskutočnením pretekov sú spojené aj isté nevyhnutné obmedzenia, týkajúce sa jednak uzávierky úseku štátnej cesty, na ktorom sa preteky uskutočňujú, ale aj dočasnej reorganizácie dopravy a parkovania v samotnej Dobšinej. Podujatie sa uskutoční v dňoch 15. – 17. júla 2016.

Uzatvorené cesty v okolí Dobšinej

„Hoci je uzávierka cesty medzi Dobšinou a Dobšinským kopcom schválená v sobotu a v nedeľu od 7:00 do 20:00 hod, bude snahou organizátora v prípade priaznivého priebehu podujatia uvoľniť premávku na spomínanom úseku aj v skoršom termíne. Počas uzávierky budú pre vodičov, ktorí sa neplánujú divácky zúčastniť pretekov k dispozícii obchádzkové trasy zobrazené na mape. Vzhľadom na obmedzenú zaťažiteľnosť cesty medzi Gemerskou Polomou a Hnilcom, spôsobenou poškodeným cestným telesom na viacerých miestach, nie je možné použiť túto tradičnú obchádzkovú trasu pre všetky vozidlá. Preto musia vozidlá s hmotnosťou nad 3,5t využiť variantné riešenia,“ informuje verejnosť Organizačný výbor DK 2016.

Ako dodáva, na hlavných prístupových komunikáciách v Gemerskej Polome, Štítniku a na Pustom Poli bude zabezpečený odklon dopravy našou usporiadateľskou službou v spolupráci s Políciou SR. Vodiči, ktorí budú odklonení na obchádzkovú trasu dostanú od usporiadateľov aj mapy jednotlivých trás, ktoré ich navedú na ich cieľové miesta.

Na parkovanie v meste dohliadne aj polícia

DEPO pretekárskych vozidiel bude ako každý rok umiestnené do samotného mesta Dobšiná na ulice Vlčia dolina, SNP, Nová a Námestie Tri ruže. V prípade väčšieho počtu prihlásených pretekárov bude ulica SNP uzavretá až po Hasičskú strážnicu. Sprievodný program na Námestí Baníkov bude mať za následok veľký nápor na dopravu práve počas ich konania – v piatok 15.7.2016 a sobotu 16.7.2016.

„V popoludňajších hodinách bude organizátor zabezpečovať parkovanie prichádzajúcich návštevníkov na štyri záchytné parkoviská priamo v Dobšinej. Polícia SR bude monitorovať najmä Zimnú ulicu, tak aby bola zabezpečená jej priechodnosť a vozidlá, ktoré nebudú rešpektovať pokyny a dopravné značenia budú odtiahnuté do areálu Podniku služieb mesta Dobšiná,“ informuje Organizačný výbor DK 2016.

Usporiadateľ zabezpečí počas sprievodného programu aj spriechodnenie úseku DEPA medzi ulicami Jarkovou a Novou (Potraviny Jednota – autobusová zastávka na bývalom trhovisku). „Sme si vedomí, že hlavne obyvatelia Dobšinej budú určitým spôsobom obmedzení, našou snahou však bude minimalizovať tieto obmedzenia a touto cestou sa im chceme aj poďakovať za pochopenie a väčšiu trpezlivosť,“ dodáva v správe Organizačný výbor DK 2016.

Všetky potrebné mapy a obrazové informácie nájdete v našej galérii!

Návštevníci len na záchytné parkovacie miesta

Ako už tradične, pripravené budú aj záchytné parkoviská pre návštevníkov sobotňajších tréningových a nedeľňajších súťažných jázd. Zo smeru od Rožňavy to budú parkoviská v areáli spoločnosti EUROBUS a jeho okolí (obyvatelia Dobšinej budú mať umožnený vjazd do mesta po ulici Železničnej a Zimne)j, zo smeru od Popradu a Spišskej Novej Vsi to budú parkoviská v lokalitách „pri Kríži“, „Gúgel“ a Dobšinská Maša.

Prehľad cien na celý víkend

  • V piatok na večerný program: 5 euro.
  • Sobota tréningové jazdy: 4 euro dospeli, deti a dôchodcovia 2 eurá.
  • Sobota večerný program: 5 euro.
  • Nedeľa ostré jazdy: 5 euro dospelí, deti a dôchodcovia 3 eurá.

Môže váš zaujímať: Počas pretekov aj vystúpenia hudobných hostí: Program v Dobšinej

Foto: ilustračné

Obrazom: Info DK2016
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM