Peter Simon Šport

Dobšinská zima na spadnutie: Na adrenalínovú výzvu si trúfne takmer 80 jazdcov

Konečný zoznam prihlásených je vonku. Do Dobšinskej zimy 2017 zostáva len pár hodín a rozhodne sa je na čo tešiť. Pozrite si harmonogram rýchlostných skúšok.

Ilustračný obrázok k článku Dobšinská zima na spadnutie: Na adrenalínovú výzvu si trúfne takmer 80 jazdcov
3
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Perinbaba nevynechala ani Dobšinú a okolie. Priaznivci rýchlych áut a jazdy bokom sa majú určite na čo tešiť. Zistili sme, kto kedy štartuje a kde uvidíme prejazdy súťažných špeciálov.

Organizátor podujatia Dobšinská zima 2017 informoval, že v bojoch o Dobšinský pohár sa divákom ukáže aj trojica vozidiel špecifikácie R5 za volantmi ktorých sa predstavia Vlastimil Majerčák, Roman Odložilík, či Ondřej Bisaha.

Zvučné mená

Okrem nich budú mať diváci už túto sobotu 4. februára 2017 od 11:00 hod. možnosť sledovať aj desiatky vozidiel Mitsubishi Lancer EVO IX. Ani v týchto vozidlách nebudú sedieť žiadni začiatočníci, Igor Drotár, Tibor Cserhalmi, Josef Semerád, Tomáš Kukučka, Štefan Rosina, Marek Špavelko, Štefan Banyász, ale aj iní jazdci, ktorých poznajú fanúšikovia automobilového športu nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí.

„V rámci Dobšinského pohára sa celkovo predstaví tridsaťdva súťažných posádok,“ informuje organizátor pretekov.

Boj o prvé body do MRC

V rámci prvého kola Mini rallycupu to bude zvyšných štyridsaťšesť súťažiacich medzi ktorými nebudú chýbať ani Michal Žiak, či Igor Piatka a Marek Pazderák na Mitsubishi Lancer. Ako sme vás už informovali, Dobšinskej zimy 2017 sa zúčastnia aj víťaz skupiny A1 Juraj Schwarzbacher, víťaz skupiny A2 Milan Škopinský, či víťaz skupiny A3, Marek Pikula. Z minuloročných víťazov uvidíme aj víťaza skupiny Z6 Martina Jurečku.

ZOZNAM PRIHLÁSENÝCH JAZDCOV

Určite zaujímavé bude sledovať aj osmičku jazdcov na vozidlách Lada, či kopciarov Patrika, ale aj Jara Puršovcov, či rallystov Maťa Pavlíka a Tomáša Vrábela.

„Ak k už spomínaným štvorkolkám, ktorých sa v Dobšinej predstaví celkovo dvadsať pripočítame ďalších päťdesiatosem vozidiel s jednou poháňanou nápravou, ostáva už iba konštatovať, že na Dobšinskú zimu 2017 sa v sobotu 4. februára 2017 vycestovať jednoznačne oplatí. Navyše ak je už vopred jasné, že v štartovom poli sa prezentujú posádky zo štyroch európskych krajín,“ dodal na záver organizátor podujatia.

Časový harmonogram RS:

  • ŠTART – Námestie baníkov (Dobšiná) od 11:00 hod.
  • RS 1 Vyšná Maša (Žrebčín) – 11:09 hod.
  • RS 2 Vlčia dolina – Podkova – 11:26 hod.
  • RS 3 Eurobus – 11:50 hod.
  • Servis – výstup – 13:38 hod.
  • RS 4 Vyšná Maša (Žrebčín) – 13:47 hod.
  • RS 5 Vlčia dolina – Podkova – 14:04 hod.
  • RS 6 Eurobus – 14:28 hod.

Foto: ilustračné

Obrazom: Mapa tratí Dobšinská zima 2017
3
Galéria
Zdroj: Dobšinský kopec 2016
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM