Peter Simon Správy

Dobšinčana zažívajú krušné chvíle: Po vodu k cisternám, čo sa vlastne stalo?

Dôležité informácie dostávajú Dobšinčania z obecného rozhlasu. Problém pretrváva už od utorka. Popoludní sa niečo trochu len zlepšilo.

Ilustračný obrázok k článku Dobšinčana zažívajú krušné chvíle: Po vodu k cisternám, čo sa vlastne stalo?
Zdroj: TASR

Mesto Dobšiná od utorka rieši problém s vodovodným potrubím. Veľká závada na mestskom vodovode spôsobila obrovský výpadok pitnej vody v celom meste. Domáci hromžili. Primátor mesta Ján Slovák sa však zhostil problému naplno a ihneď začal z vodármi konať. Miestnym obyvateľom vodu dovážali cisterny. Jednu objednali až z Košíc.

Mesto svojich obyvateľov o výpadku pravidelne informovalo prostredníctvom rozhlasu. „Važení Dobšinčania, porucha na vodovode je vážna, zatiaľ sa nepodarilo nájsť miesto, v ktorom je taký obrovský únik vody, ktorý spôsobuje túto pre nás ťažkú situáciu. Skúšajú sa varianty prepojenia, aby aspoň časť mesta vodu mala. Zatiaľ nám ostáva len čakať a veriť, že sa do večera podarí dostať vodu do mesta aspoň na niektoré miesta. Cisternami sa bude voda dovážať aj naďalej,“ uviedol Slovák.

Vo štvrtok 12. mája už bola situácia na území mesta o niečo lepšia. Ako informoval primátor Ján Slovák, pracovníkom vodární sa podarilo zabezpečiť a obnoviť dodávku vody na sídlisku, v základnej škole a všade, kde to bolo možné. „V dopoludňajších hodinách už mala byť obnovená dodávka aj na bočných uličkách a Vlčej doline. Zatiaľ boli identifikované dve veľké poruchy na hlavnom vedení do mesta a na ulici SNP. Cisternový dovoz však pokračoval aj dnes,“ vyjadril sa Slovák z danej situácii.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM