Správy

Dobšiná zrušila novoročný program: Tisíce eur poputujú do Prešova

Mestá po celom Slovensku pomáhajú Prešovu ako len vedia. Finančnú pomoc odsúhlasili mnohí a niektorí rušia aj ohňostroje, aby mohli obetiam tragédie poslať viac peňazí. Pridala sa aj Dobšiná.

Ilustračný obrázok k článku Dobšiná zrušila novoročný program: Tisíce eur poputujú do Prešova
Zdroj: Adam Stečák

K mestám s veľkým srdcom, ako ich samotní Prešovčania nazvali, sa v posledných dňoch pridalo aj Mesto Dobšiná.

Jeho vedenie totiž na svojom poslednom mestskom zastupiteľstve, ktoré sa konalo 12. decembra 2019 na podnet primátora mesta, Jána Slováka schválilo zrušenie tradičného vítania Nového roka, ktorého súčasťou je aj ohňostroj a venovanie finančnej čiastky pre obyvateľov postihnutých tragédiou v Prešove.

Dobšiná preto podporí sumou 2000 eur tragédiou postihnutých obyvateľov Prešova, pričom samospráva prostriedky poukáže na transparentný účet zriadený na tento účel.

Po prednesení návrhu primátorom mesta hlasovali všetci poslanci mestského zastupiteľstva za poskytnutie podpory mestu Prešov. „Myslím, že je to správne rozhodnutie a som veľmi rad, že prítomní poslanci to jednohlasne odobrili. Je veľmi dôležité, aby sme aj na Slovensku ukázali, že si vieme navzájom pomáhať a ľudia v Prešove postihnutí obrovskou tragédiou pomoc potrebujú. Tak ako aj iné samosprávy chceme aj my pomôcť a som presvedčený, že aj obyvatelia nášho mesta schvália toto rozhodnutie aj keď pomoc bude poskytnutá v úvodzovkách na úkor osláv privítania Nového roka,“ uviedol primátor mesta Ján Slovák.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: mestodobsina.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM