Správy

Dobšiná znova pripravená na Európu: Tu je termín prestížneho podujatia, FOTO

Čas sa naplnil. Hodiny začali tikať a organizátori vstupujú do záverečnej fázy príprav na XXXVI.ročník Dobšinského kopca 2019.

Ilustračný obrázok k článku Dobšiná znova pripravená na Európu: Tu je termín prestížneho podujatia, FOTO
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pred pár dňami na svojom ostatnom zasadaní schválil Organizačný výbor Dobšinského kopca definitívnu podobu Zvláštnych ustanovení (ZU) pre nadchádzajúci ročník pretekov automobilov do vrchu a odoslal ich na schválenie Medzinárodnej automobilovej federácii v Ženeve. To znamená, že organizátorom začali tikať hodinky a môžu sa pustiť do vrcholnej fázy príprav na 36.ročník.

„Dobšinský kopec 2019 sa tento rok bude konať 19. – 21.júla. Už po ôsmykrát sú dobšinské preteky zaradené do Majstrovstiev Európy (EHC) a okrem domácej a českej špičky sa tak diváci môžu znova tešiť na hviezdy európskych kopcov. Kto u nás odštartuje v tomto roku sa však dozvieme až po uzávierke prihlášok. Dôležité je preto povedať, že prihlasovanie sa na DK 2019 spúšťame 10. mája 2019,“ informoval v správe tlačový tajomník DK 2019, Ľuboš Kašický.

V tejto súvislosti si organizátori dovoľujú tiež pripomenúť, že štartovné je v súlade s medzinárodnými predpismi potrebné uzavrieť spoločne s prihláškou. Výška štartovného sa nemení a ostáva na úrovni 180 eur.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotiek z minulého ročníka pretekov.

Ako sa ďalej dopĺňa v správe, nemení sa ani tradičný scenár víkendu. Piatok bude vyhradený na administratívu (preberanie, rozpravy,…), sobota poskytne súťažiacim dva merané tréningy a v nedeľu sa už bude súťažiť naostro v dvoch jazdách. Okrem toho nás v sobotu ešte čaká slávnostné otvorenie pretekov a večerný kultúrny program.

Záštitu nad Dobšinským kopcom 2019 prevzal tentoraz minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Arpád Érsek.

Počas soboty sa môžete tešiť na vystúpenie Karmen Pál-Baláž, skupinu Iné Kafe a Dobschau Party.

Informoval v správe tlačový tajomník DK 2019, Ľuboš Kašický.

Foto: ilustračné

Zdroj: dobsinskykopec.com

Zdroj: dobsinskykopec.com
Obrazom: Dobšinský kopec 2018
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM