Peter Simon Správy

Dobrovoľní hasiči v Rožňave majú dôvod na radosť: V meste pribudne hasičská zbrojnica!

V Rožňave získajú dobrovoľní hasiči vhodné priestory na výkon ich práce. Kde pribudne zbrojnica a čo všetko sa musí spraviť? To sa dočítate už v článku.

Ilustračný obrázok k článku Dobrovoľní hasiči v Rožňave majú dôvod na radosť: V meste pribudne hasičská zbrojnica!
Zdroj: DHZ Rožňava

Dobrovoľní hasiči z nášho mesta aktívne zasahujú počas lesných požiarov a prívalových dažďov na území mesta aj okresu podľa potrieb Krajského riaditeľstva HaZZ, a to bez nároku na honorár. Vidieť ich môžeme aj na rôznych kultúrnych podujatia v meste, kde dohliadajú na protipožiarnu bezpečnosť.

Nové zázemie dobrovoľníkov

História našich hasičov siaha poriadne ďaleko, keďže má až 143-ročnú históriu. Teraz však majú dôvod na radosť. Aktuálnych 25 členov zboru získa po dlhej dobe kultivované a nové priestory, kde budú mať zaparkovanú aj techniku a pripravenú celú výstroj.

Na základe Výzvy číslo VII. Prezídia Hasičského a záchranného zboru 2017 na predkladanie žiadosti o poskytnutie dotácie zo štátneho rozpočtu prostredníctvom rozpočtovej kapitoly Ministerstva vnútra Slovenskej republiky bola zverejnená schválená dotácia vo výške 30 tisíc eur na obnovu a rekonštrukciu Hasičských zbrojníc pre Dobrovoľné hasičské zbory obcí a miest.

Ako náš web informoval Martin Mikolaj z mestského úradu v Rožňave, projekt dostal zelenú aj v Rožňave.

„Na základe projektu by za Radnicou na Ulici Ak. Jura Hronca 9 mala vzniknúť Zbrojnica s garážou, kancelárskymi priestormi, skladmi a sociálnym zariadením,“ povedal pre Rožňavu24 Mikolaj.

Momentálne ešte v podnájme

„Dobrovoľní hasiči z Rožňavy momentálne využívajú priestory v podnájme na Technických službách. Pre DHZ Rožňava so 143-ročnou históriou by vznikol vlastný priestor vzhľadom na súčasnú situáciu v podnájme,“ doplnil Martin Mikolaj.

Veliteľ hasičov v tom má jasno

„Ako veliteľ DHZ Rožňava sa veľmi teším, že sa nám v spolupráci s Mestom Rožňava podarilo nájsť vhodný objekt na vytvorenie zázemia pre členov DHZ a uskladnenie našej techniky. Rekonštrukcia tejto budovy bude prebiehať podľa projektovej dokumentácie, ktorá bola vypracovaná ako súčasť žiadosti o finančný príspevok, ktorý nám bol schválený,“ spresnil pre náš web Peter Máté, veliteľ DHZ Rožňava.

Práce podľa jeho slov začnú akonáhle budú splnené zákonné podmienky – stavebné povolenie a pod. „Predpokladám ukončenie rekonštrukcie v priebehu roka 2019. Po ukončení rekonštrukcie bude mať zbor opäť k dispozícii budovu, ktorá spĺňa požiadavky na kvalitné fungovanie zboru a nebude jeho zázemie v rôznych budovách ako je to v súčasnosti. Je namieste poďakovať sa vedeniu mesta a jeho zamestnancov, že im nie je ľahostajná budúcnosť zboru a podmienky, v ktorom pracuje,“ povedal na záver Máté.

Foto ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM