Rôzne

Dobrá správa pre východniarov priamo z ministerstva: Pribudne 40 km diaľnic, pozrite kde presne!

Na východnom Slovensku by malo podľa Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR pribudnúť v najbližších rokoch 40 kilometrov diaľnic a rýchlostných ciest. Financované budú z eurofondov a zo štátneho rozpočtu.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre východniarov priamo z ministerstva: Pribudne 40 km diaľnic, pozrite kde presne!
Zdroj: TASR

Celkovo je podľa rezortu dopravy na úseky na diaľnici D1 Prešov, západ – Prešov, juh a tiež Budimír – Bidovce a na časť rýchlostnej cesty R2 Košice Šaca – Košické Oľšany vyčlenených z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra predpokladaných 780 miliónov eur.

Na úseky nachádzajúce sa na diaľnici D1 už v súčasnosti prebieha aj súťaž, ukončiť by sa mala po marcových voľbách. Po dobudovaní všetkých troch týchto úsekov získajú podľa ministerstva dopravy mestá Košice a Prešov obchvaty. V Prešove je naplánovaná výstavba úseku D1 Prešov, západ – Prešov, juh v dĺžke 7,8 kilometra (km). „Týmto úsekom sa prepoja už hotové úseky diaľnice D1 Svinia – Prešov, západ a D1 Prešov, juh – Budimír,“ priblížil hovorca ministerstva Martin Kóňa.

Následný úsek D1 Budimír – Bidovce v dĺžke 14,4 km bude tvoriť severnú časť obchvatu mesta Košice a zároveň skráti cestu motoristom smerom na Michalovce. „Obchvat bude napojený na rýchlostnú cestu R2 Košice Šaca – Košické Oľšany, ktorá obíde mesto zo západu a juhu. Jej celková dĺžka bude 21,5 km,“ dodal Kóňa.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM