Peter Simon Správy

Dobová atmosféra pod hradom: Krásnohorské hradné hry prilákali davy, FOTO a VIDEO!

Areál pod hradom Krásna Hôrka na chvíľu ožil. Počas celého dňa sa na 13. Krásnohorské hradné hry prišli pozrieť tisícky zvedavcov z blízkeho aj ďalekého okolia. Na svoje si prišiel každý. Prinášame vám presnú stovku parádnych fotiek z celého dňa a video.

Ilustračný obrázok k článku Dobová atmosféra pod hradom: Krásnohorské hradné hry prilákali davy, FOTO a VIDEO!
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Organizátori tohtoročných 13. Krásnohorských hradných hier opäť pripravili naozaj lákavý program. Ako už posledné roky býva zvykom, počasie naozaj doprialo a v horúcu sobotu, 4. augusta 2018 sa pod známy hrad na dobový program prišli zvedavci pozrieť v naozaj hojnom počte.

Veľkých aj malých zaujali rytierske turnaje, šermiarske súboje, maďarskí husári a kopec ďalšieho. Tradičný výlet do histórie, ale aj koncert Petra Cmorika, ponúkol návštevníkom ďalšie tohtoročné Top podujatie programu Terra Incognita – Krásnohorské hradné hry.

Článok pokračuje pod videom.

Zdroj: Dnes24.sk

Tento ročník Krásnohorských hradných hier ponúkol návštevníkom naozaj bohatú programovú ponuku. To svoje si v nej našli všetky vekové kategórie. Okrem šermiarskych súbojov a rytierskeho turnaja bol nachystaný aj lukostrelecký turnaj o krásnohorský červený šíp a tradičné dobýjanie slameného hradu Slamburg.

Pozrite si v našej galérii presnú stovku fotiek z celého dňa a video :)

Slnko pieklo, program gradoval

„Dobyť slamený hrad mohli aj najmenší rytieri z radov detských návštevníkov. Pre deti bola pripravená detská rytierska dráha, na ktorej mohli dokázať svoje rytierske schopnosti a interaktívnu rozprávku si pre ne prichystal aj Miroslav Kasprzyk- zbojník, zemepán aj šašo v jednej osobe,“ prezradila výkonná riaditeľka Košice Región Turizmus Lenka Vargová Jurková.

Vystúpenie husárov bolo úchvatné

Hlavným lákadlom boli tento rok maďarskí husári s charakteris­tickými krátkymi kabátmi previazanými šerpou a vysokými klobúkmi – kalpakmi. Presne takto sa predstavili aj v Krásnohorskom Podhradí. Tí na koňoch predvádzali naozaj úchvatné kúsky. "Atmosféru rokov minulých doplnila aj dobová kuchyňa, dobové remeslá, sokoliari či čajovňa kráľa Žigmunda. Na lúke vyrástol aj stredoveký vojenský tábor. Samozrejme nechýbal pestrý výber občerstvenia a nápojov, " povedala pre náš web jedna z organizátorov podujatia Nikoleta Legnárová z občianskeho združenia Tri ruže.

Tisíce ľudí pod hradom

Ako doplnila, o dobovú hudbu a tance sa postarala skupina Marnatosnaha. Hlavným lákadlom reprezentujúcim už moderné časy bol potom večerný koncert skupiny Endrofin a víťaza druhej série televíznej SuperStar Petra Cmorika.

Podľa Legnárovej si tohtoročné podujatie nenechalo ujsť približne 4 500 ľudí každej vekovej kategórie, z toho približne 800 detí.

Vstupenka na Krásnohorské hradné hry platila zároveň ako vstupenka do Mauzólea v Krásnohorskom Podhradí. Dobrou správou bolo tiež, že z Rožňavy na Krásnohorské hradné hry premávala obojsmerne kyvadlová autobusová doprava, čo sa už v minulosti ukázalo, ako dobrý krok.

Obrazom: 13. Krásnohorské hradné hry 2018 zaujali veľkých aj malých
100
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM