Peter Simon Kultúra

Do knižnice v Rožňave zavítala spisovateľka Marta Hlušíková: Stretnutie s deťmi je vždy vzácne

Gemerská knižnica Pavla Dobšinského v Rožňave v spolupráci s Domom Matice slovenskej v Rožňave zorganizovali besedu so slovenskou spisovateľkou Martou Hlušikovou, ktorá bola smerovaná predovšetkým pre žiakov základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Do knižnice v Rožňave zavítala spisovateľka Marta Hlušíková: Stretnutie s deťmi je vždy vzácne
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu sa v dopoludňajších hodinách konala v priestoroch Gemerskej knižnice Pavla Dobšinského beseda so spisovateľkou Martou Hlušikovou. Tá bola organizovaná v dvoch časových intervaloch, aby sa stihlo prestriedať viac žiakov. „Stretnutie s deťmi, ktoré rozumejú tomu, čo im chcem vo svojich knižkách povedať, je vždy vzácne. Nabije ma energiou, cítim jeho spätnú väzbu. A toto stretnutie takým bolo. Obohatilo obe strany – aj deti, aj mňa,“ prezradila po stretnutí s deťmi v Rožňave Marta Hlušíková. Ako ďalej uviedla, deti sú vzácne, vidia pravdu so zatvorenými očami. A preto by nechcela o tento krásny svet prísť. „Nevravím, že nepíšem aj pre dospelých, píšem, a veľmi rada. No pri písaní pre deti sa znovu stávam dieťaťom. Narastie mi akýsi iný jazyk, ináč hovorím, som šťastná. Je to môj svet a nedám si ho vziať,“ dodala Hlušíková.

Deti si prišli na svoje a beseda sa azda každému páčila, či už deťom alebo aj tým starším prítomným a autorku poriadne vyspovedali zaujímavými otázkami. Každý si z nej odniesol niečo zaujímavé a poučné do života. „Takéto akcie, kde majú deti možnosť komunikovať so spisovateľkou (alebo spisovateľom), známou nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí, sú určite potrebné a vždy vítané. Je nám cťou, že sme mohli spoznať známu slovenskú spisovateľku pani Martu Hlušíkovú a bude nám potešením, ak takéto stretnutie budeme môcť sprostredkovať aj ďalším rožňavským deťom,“ prezradila Tatiana Bachňáková z knižnice. Ďalej povedala, že dospelí by nemali zabúdať na to, že prvý kontakt s rozprávkovým svetom je veľmi dôležitý. A v dnešnej dobe, keď je dostupná rôzna technika, o to viac. Nie prehrávač s CD nosičom, nie video, ale len rozprávka v podaní najbližších, s ktorými dieťa vyrastá, môže mať ten pravý emocionálny náboj.

Foto: Gemerská knižnica Pavla Dobšinského

Beseda so spisovateľkou v Rožňave
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM