Peter Simon Správy

Dni mesta Dobšiná zahájil beh ulicami, vernisáže a otváranie studničiek, FOTO

Dni mesta Dobšiná už tradične otvára Beh ulicami mesta. Tento rok to bol už 22. ročník a zúčastnil sa rekordný počet, až 435 bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Dni mesta Dobšiná zahájil beh ulicami, vernisáže a otváranie studničiek, FOTO
22
Galéria
Zdroj: mestodobsina.sk

Súťažilo sa v 16-tich kategóriách od detí MŠ po dospelých. Trasy viedli ulicami mesta v dĺžke od 100 do 1600 metrov, podľa veku bežcov. Pretekov sa zúčastnili školy: ZŠ Dobšiná, Gymnázium Dobšiná, MŠ SNP a PJŠ Dobšiná, Spojená škola Nová, Dobšiná, ZŠ Rejdová, ZŠ s MŠ Mlynky – Biele Vody, ZŠ a MŠ Vlachovo a ZŠ Nižná Slaná. Atmosféra pretekov bola výborná, počasie im prialo a účastníci si odniesli pekné zážitky, prípadne aj diplom a cenu za víťazstvo.

Výstava ručných prác

Klub dôchodcov je mestskou organizáciou a v spolupráci s Jednotou dôchodcov zastrešuje a organizuje rôzne podujatia s dôrazom na obyvateľov nášho mesta, ktorí dovŕšili dôchodkový vek. Vo svojej jeseni života si nájdu čas aj na akcie a podujatia akým bola výstava ručných prác v rámci Dní mesta Dobšiná.

Vernisáž výstavy fotografií

Mesto Dobšiná očami troch fotografov: Arnold L. Ráth, Szilárd Schermann a Ján Sztehlo. Táto skvostná výstava obohacuje pohľad na mesto Dobšiná a jeho históriu, zmenu jeho zákutí a nevynecháva ani jeho okolie. V celkovom pohľade vracia návštevníka do krásnej a doteraz fotografiami neprezentovanej minulosti. Výstavu si môžu návštevníci pozrieť do 30. júna 2017 v Kultúrnom dome v Dobšinej.

Otváranie studničiek

Otváranie studničiek je jedným zo starých slovanských predkresťanských obyčajov v období Turíc. Na Turíce sa spájajú obrazy a významy pochádzajúce z kresťanstva so starými symbolmi z obdobia predkresťanskej viery. U nás, hlavne na strednom a východnom Slovensku, je tento sviatok okrem jeho cirkevného významu spojený najmä s otváraním studničiek a so sadením májov. Športová a relaxačno-ozdravovacia akcia zameraná na obnovu „prameňa“ zdravia a vitality s nordic walkingom a jógou.

Zdroj: mestodobsina.sk

Obrazom: Dni mesta Dobšiná zahájil beh ulicami
22
Galéria
Zdroj: mestodobsina.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM