Šport

Vyspovedali sme rožňavskú hviezdu... Zlatú paraolympioničku zo Soči Farkašovú!

Dnes okolo 14:00 hod sa konala na radnici beseda so zlatou paraolympioničkou Henrietou Farkašovou a jej navigátorkou Nataly Šubrtovou.

Ilustračný obrázok k článku Vyspovedali sme rožňavskú hviezdu... Zlatú paraolympioničku zo Soči Farkašovú!
Foto: Radka Deckerová

Heňa, ako ju priatelia nazývajú, porozprávala jej pocity a dojmy z olympiády v Sochi 2014 ako sa jej darilo. Doniesla so sebou ukázať aj medaily, ktoré vybojovala na tomto podujatí.

Primátor mesta jej odovzdal veľkú kyticu kvetov a mestské ocenenie za reprezentáciu a poprial jej veľa úspechov v nadchádzajúcich podujatiach a živote.

„Je to náš rožňavský poklad a motivácia pre všetkých mladých ľudí. Nielen týmto športom, ale aj iným sa dá dosiahnuť obrovský úspech, len treba chcieť a makať“, povedal primátor mesta Burdiga.

„Je to náročný šport a hlavne v mojej situácii. Finančné prostriedky sú dôležité ako u každého v živote, ale dalo sa to nejak zvládnuť. Snažili sme sa a samozrejme bojovali z plných síl čo sa napokon sa odzrkadlilo na týchto umiestneniach. Som rada, že som doma a medaily si užívame naplno aj keď prvý týždeň bol tak trošku oddychový potrebovala som to“, prezradila medailistka Farkašová.

Na zimných paraolympijských hrách v Soči získala naša Farkašová dve zlaté a jednu brondzovú. Zlaté medaile získala v zjazde a obrovskom slalome, brondzovú získala so svojou navádzačkou v slalome.

Zdroj: Peter Simon

Rozhovor so zlatou paraolympioničku zo Soči Farkašovou
15
Galéria
Rozhovor so zlatou paraolympioničku zo Soči Farkašovou
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM