Radka Deckerová Krimi

Dlhoprstí Silvester oslavovali po svojom: Cez balkón do domu a potom to prišlo...

Doposiaľ neznámy páchateľ využil neprítomnosť domácich a z pondelka na utorok v dedine Jovice (okr. Rožňava) cez balkón vošiel do domu. Ukradol šperky, notebook a dokonca aj dýky. Aby toho nebolo málo, v garáži poškodil lak zaparkovaného BMW.

Ilustračný obrázok k článku Dlhoprstí Silvester oslavovali po svojom: Cez balkón do domu a potom to prišlo...
Foto: Slávka Kellová

Nezisteným spôsobom vošiel páchateľ do riadne oploteného dvora, kde sa pokúšal vylomiť zámok vstupných dverí, ktoré sa mu nepodarilo otvoriť. Prešiel ku garáži, kde po zaparkovanom vozidle zn. Mitsubishi Pajero vyšiel na strechu prístrešku a odtiaľ na terasu nad garážami.

Po vylomení balkónových dverí sa mu podarilo vojsť do domu. Odtiaľ odcudzil oceľovú bezpečnostnú schránku so šperkmi zo žltého kovu, rôznymi dokumentmi, cestovným dokladom, notebook, 10 ks rôznych loveckých dýk a okrasných nožov.

To mu nestačilo a následne v garáži poškodil lak karosérie osobného motorového vozidla zn. BMW 320d a zo zapaľovania odcudzil kľúč od vozidla a z miesta odišiel.

„Uvedenou krádežou majiteľke spôsobil škodu vo výške 5.740,– eur a poškodením zámkov a vozidla škodu vo výške 970,–eur /spolu 6.710,– eur/. Policajti po páchateľoch a odcudzených veciach pátrajú“, komentoval hovorca KPZ Szabó.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM