Peter Simon Kultúra Správy

Divadlo Actores s rozprávkovou premiérou muzikálu Aladin: Máte už miesto?

Divadlo Actores už finišuje s dlhoočakávaným muzikálom. Predstavia sa v ňom herci, speváci i tanečníci. Na doskách uvidíme napríklad Roba Šimka, či tanečnicu Lilianu Belákovú. To však nie je všetko, čítajte!

Ilustračný obrázok k článku Divadlo Actores s rozprávkovou premiérou muzikálu Aladin: Máte už miesto?
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval herec a manažér divadla, Róbert Kobezda, Divadlo ACTORES Rožňava uvádza po prvýkrát vo svojej produkcii výpravný rodinný muzikál ALADIN A ČAROVNÁ LAMPA autorky Tatiany Masníkovej s hudbou Roberta „Ropka“ Šimka (Finalista Slovensko hľadá Superstar a líder skupiny Massriot) a Petry Bangóovej.

Čaká vás Dobrodružný rozprávkový príbeh plný hudby, tanca, s nádhernými kostýmami, veľkou výpravou a podmanivými svetelnými efektmi.

„Muzikálový príbeh na motívy rozprávok Tisíc a jednej noci nás zavedie do Bagdadu. Hlavný hrdina Aladin je chudobný chlapec. Denne sníva svoj sen o úniku z bezútešného biedneho života. Ten sa však náhle mení, keď stretne krásnu princeznú Jazmínu, dcéru Sultána. No v ceste mu stojí zlý čarodej Džafar a jeho sluha Jago. Obaja sa ho snažia využiť na získanie čarovnej lampy z jaskyne, skrytej uprostred púšte. Aladin sa stane majiteľom lampy, v ktorej sa skrýva duch Džin. Ten mu ponúka možnosť splniť tri želania a priblížiť sa tak k princeznej, doteraz neústupne odmietajúcou akýchkoľvek nápadníkov,“ dodáva Kobezda.

Slovenská premiéra sa uskutoční už 18. decembra 2016 od 15:00 hod. Druhá premiéra, ktorá je spojená aj s krstom CD je naplánovaná na 30. decembra 2016 od 17:00 hod.

Zdroj: YouTube.com

O scenár, texty piesní a taktiež o réžiu sa postarala Tatiana Masníková. Na hudbe sa podieľal známy spevák, Robo Šimko, s pomocou Petry Bangoovej, ktorá mala na starosti scénickú hudbu a postprodukciu.

Choreografiu a dramaturgiu spravoval Daniel Straka. Na doskách divadla uvidíte hercov v podaní Samuel Borsík, ktorý sa prevtelí do postavy Aladina, Patrícia Stehelová ktorá sa predstaví ako Jazmína. Ďalších hereckých výkonov sa zhostili Attila Bocsársky, Robo Šimko, Stanislav Székely, Peter Kamenský a Róbert Kobezda. Na pódiu to roztočia v úlohách tanečníkov Liliana Beláková, Gabriela Gazdová, Sofia Huráková a Jakub Janotík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM