Šport

VIDEO. Adrenalínové kúsky v Rožňave: 5-ročné dievčatko si zamilovalo bouldering!

Hoci je bouldering náročný a často aj nebezpečný, o tom, že je to šport naozaj pre všetkých, vás presvedčí naša videoreportáž. S kamerou sme sa totiž boli pozrieť na stretnutí lezcov v Rožňave, kde sme medzi športovcami videli liezť dokonca aj malé dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO. Adrenalínové kúsky v Rožňave: 5-ročné dievčatko si zamilovalo bouldering!
Foto: Radka Deckerová

Počas návštevy telocvične Strednej zdravotníckej školy v Rožňave sme sledovali lezcov na boulderingovej stene a ich výkony. O tom, že boulderingu sa venujú ľudia bez rozdielu pohlavia a veku, vás presvedčí aj ešte iba 5-ročné dievčatko, ktoré si tento šport v našom meste priam zamilovalo.

Ako sami uvidíte vo videu, bouldering je druh lezenia krátkych ciest bez lana, alebo s lanom a istením. Môže sa výkonávať na skalách, alebo lezeckej stene. Zároveň je to však nekonečná hra s množstvom pohybov a krokov, ktorá je určená pre lezcov všetkých výkonnostných a vekových skupín.

Lezci v Rožňave liezli na umelej stene. Ide o športové zariadenie, ktoré slúži k tréningu skalného lezenia – horolezectva. Umožňuje výcvik lezeckých techník, rozvoj špecifických svalových skupín používaných pri lezení a nácvik lezeckých ciest.

Zdroj: Peter Simon

Pozrite si naše zábery z tréningu boulderingu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM