Peter Simon Správy

Deti a dvojkolesové tátoše: Mestská polícia ich poučila o zásadách bezpečnej jazdy

Príslušníci mestskej polície a vyznávači bicyklov sa stretli na dopravnom ihrisku v Rožňave. Mládeži policajti poskytli cenné rady, ktoré im môžu zachrániť život.

Ilustračný obrázok k článku Deti a dvojkolesové tátoše: Mestská polícia ich poučila o zásadách bezpečnej jazdy
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Príchod tepla a dobrého počasia naznačuje aj zvýšený počet cyklistov na cestách. V našom meste nedisponujeme cyklistickými chodníkmi a tak sa často stretávame s pohľadom na deti, ktoré brázdia ulice a hlavné cesty v Rožňave. Tým pádom sa tak aj tí najmenší stávajú plnohodnotnými účastníkmi premávky. To vedia aj príslušníci rožňavskej mestskej polície, ktorí apelujú hlavne na deti pri dodržiavaní predpisov a značiek, čím sa snažia zvýšiť bezpečnosť aj na území nášho mesta.

Ako informoval náčelník mestskej polície Róbert Hanuštiak, uplynulé dni sa Mestská polícia Rožňava opäť spolupodieľala na zabezpečení okresného kola detskej dopravnej súťaže pod názvom Na bicykli bezpečne 2016 a Ja a môj bicykel, ktoré bolo organizované Centrom voľného času Rožňava. „Príslušníci mestskej polície poučili deti o zásadách bezpečnej jazdy na bicykli, pravidlách bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky, vykonali ukážky techniky, ktorú pri svojej činnosti využíva mestská polícia a zabezpečovali stanovište jazdy zručnosti. Mestská polícia Rožňava sa bude aj naďalej podieľať na podobných preventívnych aktivitách, ktoré prispejú k bezpečnosti našich mladých účastníkov cestnej premávky,“ dodal Hanuštiak.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM