Peter Simon Správy

Denný múzejný tábor v Baníckom múzeu v Rožňave

Múzeum bude počas jedného týždňa patriť prázdninovým bádateľom.

Ilustračný obrázok k článku Denný múzejný tábor v Baníckom múzeu v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Banícke múzeum v Rožňave, zariadenie Košického samosprávneho kraja, ponúka deťom aj počas letných prázdnin možnosť hravou a zážitkovou formou naučiť sa niečo nové, zabaviť sa a popritom spoznať nových kamarátov. Pripravilo pre ne denný múzejný tábor Prázdninoví bádatelia.

„Na deti čaká bohatý program. Spoznajú život baníkov a ich prácu, dokonca sa vyberú aj na poznávací výlet do banského skanzenu v Čučme. Spolu so Štátnou ochranou prírody SR objavia krásy NP Slovenský kras a prejdú sa náučným chodníkom ku Krásnohorskej jaskyni, na ktorom sa dozvedia množstvo zaujímavostí o okolitej prírode. Neobídu ani Andrássyho obrazáreň, kde budú môcť nabrať inšpiráciu pre následné tvorivé aktivity. Múzejníci deti prevedú aj Historickou expozíciou Baníckeho múzea v Rožňave. Tu sa zoznámia s remeslami rožňavských cechov a potom si budú môcť vyzdobiť šnurkový vak modrotlačovou technikou, či tanier podľa vlastného vkusu. Deti určite zaujmú aj rôzne interaktívne hry,“ informovala manažérka kultúry Erika Hermélyi Gecelovská.

Ako doplnila, denný múzejný tábor bude prebiehať denne od 30. júla do 3. augusta 2018, od 8:00 hod. do 15:30 hod. Je určený pre deti od 6 do 10 rokov. Počet zúčastnených detí je limitovaný, preto je potrebné sa prihlásiť čo najskôr, najneskôr však do 20. júla 2018. Účastnícky poplatok zahŕňa vstupy do všetkých expozícií Baníckeho múzea v Rožňave, dopravu, pedagogický dozor, obed, pitný režim, materiál a pracovné pomôcky pre tvorivé dielne. Zmena programu tábora je vyhradená.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM