Peter Simon Rôzne

Deň kreativity v Dobšinej: Kulturák ožil tvorivou atmosférou, FOTO

Deti i dospelí si vyskúšali rôzne techniky tvorenia a vytvorili si vlastnými rukami ozdobný alebo úžitkový predmet.

Ilustračný obrázok k článku Deň kreativity v Dobšinej: Kulturák ožil tvorivou atmosférou, FOTO
10
Galéria
Foto: Mária Rybárová

Centrum voľného času detí a mládeže v Dobšinej (CVČ Dobšiná) zorganizovalo 17. júna 2018 Deň kreativity.

Ak informovala Mária Rybárová z CVČ v Dobšinej, kultúrny dom ožil tvorivou atmosférou, kde každý obdivoval krásne výrobky remeselníkov a handmade tvorcov. Pre návštevníkov bolo pripravených mnoho workshopov – tvorivých dielní.

„Deti i dospelí si vyskúšali rôzne techniky tvorenia a vytvorili si vlastnými rukami ozdobný alebo úžitkový predmet, napr. maľovanie na sklo, textilný náhrdelník, krásnu kvetovú čelenku, náušnice a šperky z polymérovej hmoty, drevený obrázok vytvorený technikou decoupage, maľované tričko, obrázok vytvorený mramorovaním, opasok s ľudovým vzorom, ľanové vrecúško na chlieb, bylinky alebo huby s grafickou potlačou linorytu, sviečku zo včelieho vosku atď,“ uviedla.

Následne doplnila, že obyvatelia mesta a okolia v sebe našli talent a záujem o tvorenie a zmysluplné trávenie voľného času. „V dnešnej uponáhľanej dobe je dôležité sa zastaviť, vypnúť televízor a počítač, a vytvoriť si niečo pre radosť a hlavne pre spokojnosť z vlastnoručne vytvorenej veci. Záujem o akciu bol na naše potešenie veľký, čo nás motivuje do ďalšej činnosti,“ hovorí na záver Rybárová.

Projekt z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

Obrazom: Deň kreativity v Dobšinej
10
Galéria
Foto: Mária Rybárová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM