Peter Simon Správy

Dávky v hmotnej núdzi v marci poberali tisíce ľudí z okresu: Náš región patrí k piatim s najvyššou nezamestnanosťou

Ku koncu marca tohto roka bolo na Slovensku menej ľudí odkázaných na dávky v hmotnej núdzi. Medziročne sa ich počet znížil o 26 110 na 112 770 poberateľov. Vyplýva to z najnovších údajov Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny. Aké boli čísla v našom regióne?

Ilustračný obrázok k článku Dávky v hmotnej núdzi v marci poberali tisíce ľudí z okresu: Náš región patrí k piatim s najvyššou nezamestnanosťou
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Po zohľadnení ostatných členov rodiny bolo na dávky v hmotnej núdzi odkázaných 239 692 ľudí, čo z celkového počtu obyvateľov na Slovensku predstavuje 4,42 %.

Ako ďalej vyplýva zo štatistík ústredia práce, najviac ľudí bolo na dávky odkázaných už tradične v okresoch Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava a Kežmarok. Len v prvom spomínanom okrese dávky poberalo 14 837 ľudí.

V Rožňavskom okrese bolo v marci tohto roka odkázaných na sociálne dávky až 9 200 ľudí, čo predstavuje 14,67 %.

Naopak, najmenej boli odkázaní na dávky v hmotnej núdzi občania v bratislavských okresoch, kde dávky dostávalo od 0,23 % do 0,34 % ich obyvateľov. Zaradil sa medzi ne aj okres Senec, kde dávky dostávalo 0,38 % obyvateľov. Z hľadiska krajov najvyšší počet poberateľov dávok bol v Košickom, Banskobystrickom a Prešovskom kraji. Najmenej odkázaných ľudí na dávky bolo v Bratislavskom kra­ji.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM