Správy

COVID-19 sa šíri mestom: Na TEJTO škole v Rožňave je štvrtina učiteľov nakazená!

Košický samosprávny kraj (KSK) eviduje k utorku prípady ochorenia COVID-19, ktoré zasiahli do režimu vyučovania, na ôsmich krajských stredných školách, šesť z nich je v Košiciach a dve v Rožňave.

Ilustračný obrázok k článku COVID-19 sa šíri mestom: Na TEJTO škole v Rožňave je štvrtina učiteľov nakazená!
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Na rožňavskej Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej je na COVID-19 pozitívne testovaná až štvrtina pedagogického zboru. „Podľa dohody s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Rožňave bolo na tejto škole na pondelok (6. 9.) a utorok nariadené riaditeľské voľno,“ uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Celkovo KSK eviduje na SOŠ v Rožňave desať pozitívne testovaných prípadov v pedagogickom zbore a jeden medzi nepedagogickými zamestnancami. Zamestnanci a úzke kontakty pozitívne testovaných priebežne absolvujú PCR testy.

V závislosti od celkového počtu pozitívnych prípadov plánuje škola od stredy (8. 9.) učiť dištančne. Keďže pozitívne testovaná bola doposiaľ štvrtina pedagogického zboru, s najväčšou pravdepodobnosťou sa bude vyučovať s upraveným rozvrhom,“ konštatovala hovorkyňa.

Škola sa aj naďalej riadi pokynmi RÚVZ v Rožňave.

Prípady nákazy COVID-19, ktoré zasiahli do režimu vyučovania, sú na ďalších siedmich stredných školách. „Tieto triedy sú v karanténe a automaticky prešli na dištančné vzdelávanie,“ doplnila Terezková.

Ide o dve triedy na Strednej športovej škole na Triede SNP v Košiciach a po jednej triede na košických školách SOŠ beauty služieb na Gemerskej ulici, Stredná zdravotnícka škola Kukučínova, Gymnázium Poštová, Gymnázium Trebišovská a Gymnázium na Opatovskej ceste, v Rožňave je to Stredná zdravotnícka škola.

KSK je zriaďovateľom celkovo 63 stredných škôl.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM