Peter Simon Kultúra

Čo zaujímavé sa u nás chystá? 10 podujatí v Rožňave, na ktoré sa v apríli oplatí skočiť

Koniec marca je už tu, je najvyšší čas pripraviť sa na ďalší mesiac v našom meste. My sme zaostrili na najzaujímavejší program, ktorý sa chystá v rámci kultúrnych a športových podujatí v Rožňave. Vyberajte, na čo určite skočíte...

Ilustračný obrázok k článku Čo zaujímavé sa u nás chystá? 10 podujatí v Rožňave, na ktoré sa v apríli oplatí skočiť
Zdroj: TASR

4.4.
SP MFK Rožňava – Družstevník Veľký Horeš

Príďte povzbudiť domácich hráčov futbalového klubu SP MFK Rožňava na zápas, ktorý sa odohrá na futbalovom štadióne v Rožňave proti klubu Družstevník Veľký Horeš už 4. marca od 15:30 hod.

10.4.
Slovenské Komorné divadlo Martin a MDPOH BRATISLAVA PATRICK SÜSKIND-KONTRABAS

Monodráma nemeckého dramatika a spisovateľa Patricka Süskinda je slovenskej divadelnej verejnosti známa pretovšetkým vďaka veľmi úspešnému naštudovaniu v Štúdiu L+S v hlavnej úlohe s Martinom Hubom. Od svojej premiéry v roku 1988 sa hrala neuveriteľných 24 divadelných sezón. Bratislavské Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava v spolupráci so Slovenským komorným divadlom Martin ponúka nový pohľad na tento slávny text a nemenej slávnu inscenačnú tradíciu. Divadelná sála, OKC, Rožňava. Vstupné 7 eur. Začiatok od 19:00 hod.

10.4.
MEDZINÁRODNÉ GALA BBH TALKSHOW

Čaká vás 150 minútový program pod záštitou primátora mesta Rožňava. Na pódiu sa ukážu hostia zvučných mien ako Štefan Skrúcaný, Pavol Zvirinský, Zsolt Sindel, Jaroslav Vaněk, ženský spevácky zbor Korona Plešivec, ľudová hudba Ondreja Hlaváč a svoje umenie predvedie aj klub orientálneho tanca Yasnim Rožňava. Začiatok podujatia je naplánovný na 19:00 hod a uskutoční sa v sále Mestského úradu v Rožňave. Miestenky je možné zakúpiť si v TIC Rožňava.

12.4.
LOMIDREVO

Bola jedna žena, stará, ale jará. Keď mala deväťdesiat rokov, porodila syna. Dieťa bolo neobyčajne veľké a mocné – čudovali sa nad tým nielen rodičia, ale i susedia a známi, ba chýr o tom dieťati sa tak rozletel po svete, že sa prišli nad ním čudovať i ľudia z iných krajín. A každý vravel, že ešte nepočul, aby niekde dáka žena porodila takú chlapinu. Radili sa, aké meno dať chlapcovi. Napokon ho nazvali Lomidrevo a chlapec rástol, mocnel a mal takú silu, že hrubočizné stromy holými rukami zo zeme vytrhával. Divadelná sála, OKC, Rožňava. Vstupné 2,5 eur. Začiatok od 15:00 hod.

13.4.
ŠTYRIA NA KANAPE

Najhranejší francúzsky autor na svete Marc Camoletti je späť! Na nedávny megaúspech inscenácie „Kto zhasol svetlo“ nadväzuje nemenej vtipná a bláznivá komédia o peripetiách rozpadu manželstva. On advokát, ona lekárka – zdanlivo poľahky sa mienia vzdať svojho celoživotného partnera. Nie však svojej polovice domu. A čo ešte, keď sa v obývačke objavia aj milenci oboch? Účinkujú: Petra Polnišová, Henrieta Mičkovicová, Emil Horváth, Richard Stanke, Ľuboš Kostelný alt. Michal Kubovčík. Divadelná sála, OKC, Rožňava. Vstupné 15 eur. Začiatok od 19:30 hod.

18.4.
SP MFK Rožňava – MFK Veľké Kapušany

Príďte povzbudiť domácich hráčov futbalového klubu SP MFK Rožňava na zápas, ktorý sa odohrá na futbalovom stadióne v Rožňave proti klubu MFK Veľké Kapušany 18. marca od 16:00 hod.

18.4.
Zahájenie motosezóny 2015

Jarné počasie ťahá na cesty aj majiteľov dvojkolesových tátošov. Ako minulý rok, tak aj tento sa uskutoční v našom meste zahájenie motosezóny. Pre zvedavcov bude pripravená prehliadka motocyklov, v programe je zahrnuté aj občerstvenie a hudba. Podujatie sa koná v spolupráci s rožňavskou radnicou a tak sa na pódiu motorkárom prihovorí aj samotný primátor mesta Pavol Burdiga. A samozrejme, ani tento rok nebude chýbať tradičné posvätenie motoriek. Námestie baníkov v Rožňave 18. apríla od 15:00 hod.

26.4.
Koncert – Lenka Filipová

Koncom mesiaca na vá čaká koncert známej Lenky Filipovej, ktorá je česká speváčka, šansoniérka, gitaristka, hudobná skladateľka a textárka. V Rožňave sa predstaví s hosťami ako Lenny a Jindřich Koníř. Zahrá svoje najväčšie hity a kde? No predsa v divadelnej sále, OKC, Rožňava. Začiatok koncertu je naplánovaný od 19:00 hod. a vstupenky si môžete rezervovať a následne zakúpiť v pokladni divadla a na tel. čísle 0917 676 223.

28.4.
Výstava obrazov z tvorby Jána Kuchtu pri príležitosti 70. výročia jeho narodenia

V dňoch 28.4. – 22.5. sa v Galérii Baníckeho múzea koná výstava obrazov maliara Jána Kuchtu pri príležitosti 70. výročia jeho narodenia. Ján Kuchta bol významný rožňavský výtvarník, maliar a poznali ho azda všetci. Je nositeľ Ceny mesta, Ceny primátora a mnohých vyznamenaní za výtvarnú tvorbu bol známy nielen doma, ale i v zahraničí, kde vždy dôstojne reprezentoval naše mesto. Zomrel vo veku 66 rokov.

30.4.
Stavanie Mája pri príležitosti predvečera 1. mája a vstupu do Európskej únie

Deň pred sviatkom práce a to teda 1. mája sa na námestí bude konať stavanie Mája. Táto udalosť je už akousi tradíciou v našom meste a koná sa každoročne v uvedenom čase. Ako po minulé roky, tak aj tento vás a vašu rodinu čaká zaujímavé predpoludnie plné tradícií a ľudovej hudby.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM