Peter Simon Kultúra

Čo sa bude cez týždeň diať v Rožňave? Tipy na lákavé podujatia

Nový týždeň je tu a nudiť sa počas neho nemusíte. V Rožňave si môžete skočiť i na rôzne zaujímavé podujatia. Naša redakcia vám prináša hneď niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo sa bude cez týždeň diať v Rožňave? Tipy na lákavé podujatia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Rožňava do toho!

25. jún 2018 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Olympijský klub Gemer v spolupráci s Baníckym múzeom v Rožňave a Mestom Rožňava vás srdečne pozývajú na výstavu z histórie športu v Rožňave s názvom „Rožňava do toho!“. Vernisáž výstavy sa uskutočnila 5.4.2018 o 17:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave a bude prístupná verejnosti do 25.6.2018.

Maliar Lučenca – Výstava

27. jún a 1. júl 2018 od 13:00 hod., Andrássyho obrazáreň, Krásnohorské Podhradie
Zámerom výstavy je nielen predstaviť maliarovu umeleckú dráhu, ale priblížiť aj jeho osobnosť v kontexte rodinných vzťahov a historicko-spoločenských pomerov doby.

Od ihly po šijací stroj

25. – 30. jún 2018 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava približujúca dejiny krajčírov a obchodníkov s textilom v Košiciach v období od 16. storočia do začiatku 20. storočia prostredníctvom rukopisov, dobovej tlače, fotografií a trojrozmerného materiálu zo zbierok Východoslovenského múzea v Košiciach – cechová truhlica, pečatidlá, zvolávacia tabuľka, šijací stroj, krajčírske pomôcky, ukážky pánskeho a dámskeho odevu.

Expozícia baníctva a hutníctva Gemera

25. – 30. jún 2018 od 9:00 hod., Expozícia baníctva a hutníctva Gemera, Rožňava
V areáli Zážitkového centra Sentinel Baníckeho múzea v Rožňave v stredu 2. mája otvorili novú Expozíciu baníctva a hutníctva Gemera. Okrem exponátov, akými sú napríklad ručné pracovné nástroje, či výstava minerálov, obsahuje aj interaktívne a audiovizuálne prvky.

Sudán 1911 – Výstava

25. jún – 1. júl 2018, Kaštieľ Betliar
Tohtoročná letná sezóna sa bude v kaštieli Betliar niesť v znamení spoznávania ďalekých kútov sveta, do ktorých v 19. a začiatkom 20. storočia zavítali Andrássyovci. Pre svojich návštevníkov si múzeum pripravilo jedinečnú výstavu s názvom Sudán 1911 – Andrássyovci vo svete, svet v Betliari.

Remeslá čias minulých – výstava

25. – 29. jún 2018 od 9:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Gemerské osvetové stredisko (GOS) pozýva na autorskú výstavu fotografa Pavla Kočiša v termíne od 7. do 29. júna 2018 do Domu tradičnej kultúry Gemera (DTKG).

Rožňavu zaplavia objatia

27. jún 2018 od 9:00 hod., Námestie baníkov Rožňava
Húfy dobrovoľníkov pri príležitosti ďalšieho ročníka Hug day po roku opäť zaplnia mesto. Rožňavčanom budú priamo v uliciach zlepšovať deň netradičným a pritom tým najjednoduchším spôsobom. Obyčajným objatím.

Rožňavské kultúrne leto

27. jún 2018 od 13:00 hod., Námestie baníkov, Rožňava (malé pódium).
V stredu sa uskutoční otvorenie kultúrneho leta 2018 v našom meste. Tešiť sa môžete na Pesničkál Divadla Theátrum / A Theátrum Színház nótatára.

Výstava LUX et TENEBRIS

28. jún 2018 od 16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea , Rožňava
Výstava s názvom LUX et TENEBRIS predstavuje výtvarné práce Mgr. Astridy Kissovej a Mgr. art. Viktórie Zatrochovej. Autorky patria do mladej generácie súčasnej výtvarnej scény. Spoločným menovateľom je expresívny výtvarný jazyk, časté použitie tmavých tónov a tém skúmajúcich hlbšie, často až temné zákutia bytia. Rozličnosť prác sa prejavuje najmä v použití výrazových prostriedkov, odlišnosti tém a východísk. Obsah výstavy LUX et TENEBRIS tvoria kresby, grafiky, maľby, práce na PC, animácie a priestorové práce.

Kino Apollo

28. jún 2018 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Darebák a pretekárka – Keď sa Gino stretne s Bénédicte, je to láska na prvý pohľad – vášnivá, bezpodmienečná, ohnivá. Bénédicte pochádza z vyššej spoločenskej triedy, pracuje v rodinnom podniku a zároveň je pretekárkou na okruhoch. Gino je na prvý pohľad šarmantný fešák, v skutočnosti však ukrýva tajomstvo – také, ktoré je nebezpečné pre neho i pre jeho okolie. „Gigi“ a „Bibi“ budú musieť bojovať proti osudu i vlastným slabostiam, aby zachránili svoju lásku. Ale ako ďaleko môžu zájsť?

Rožňavské kultúrne leto

1. júl 2018 od 15:30 hod., Námestie baníkov, Rožňava (malé pódium).
V nedeľu vystúpi na námestí lako-Bei -vystúpenie Romana Jakobeja s kapelou a Stevie Heart / Iako Bei – Roman Jakobej és zenekara, illetve Stevie Heart fellépése. Následne sa môžete tešiť aj na Čitáreň pod vežou s Gemerskou knižnicou / Olvasóterem a torony alatt a Gömöri Könyvtárral.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM