Peter Simon Kultúra

Čo s voľným časom? Víkendové podujatia v Rožňave a okolí

Ani počas najbližšieho marcového víkendu sa nemusíme nudiť, pretože v našom meste a okolí sú pripravené akcie pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Čo s voľným časom? Víkendové podujatia v Rožňave a okolí
Zdroj: TASR

Grófka bez kaštieľa – výstava v betliarskom múzeu

18. – 24. marec 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

4. pohľady z južného Borsodu

18. – 22. marec 2019 o 9:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom 4 pohľady z južného Borsodu, ktorej vernisáž sa uskutočnila 7. februára 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Znovuzrodené pamiatky II.

18. – 22. marec 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si pre všetkých záujemcov prichystalo ďalšiu zaujímavú výstavu s názvom Znovuzrodené pamiatky II.

Výtvarné spektrum 2019

18. – 22. marec 2019 od 9:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Výtvarné spektrum – bolo uzavreté vernisážou výstavy najúspešnejších prác. Verejnosti sa predstavuje svoju tvorbu 14 autorov z regiónu, ktorí prihlásili do súťaže celkovo 50 výtvarných prác. A nejde len o klasickú maľbu, ale aj netradičné techniky ako airbrush, enkaustiku, či kolorovanú grafiku.

Láskanie – beseda s Lenkou Gahérovou

19. marec 2019 od 16:30 hod., Gemerská knižnica Pavla Dobšinského, Rožňava
Stretnutie a beseda s touto obľúbenou autorkou ženských románov, ale i kníh pre deti. Má dvoch synov a psíka.

Kino Apollo

21. marec 2019 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
O tele a duši – Maďarský film, prostredníctvom ktorého sa režisérka Ildikó Enyedi vrátila po dlhých osemnástich rokoch na medzinárodnú scénu, je nekonvenčná love story dvoch odlišne zmrzačených ľudí: starnúceho finančného riaditeľa bitúnku a mladej uzavretej kvalitárky mäsa. Obaja hrdinovia, postupne ohromení zistením, že majú rovnaké sny, sa ich postupne pokúšajú spoločne plniť. Ľahko excentrická, taktilná i odťažitá romanca s prvkami každodennej drámy a čiernej komédie sugestívne tematizuje dualitu bdelosti a snenia, beštiality a humanity, duše a tela.

Prednáška – Poslední Andrássyovci vo svete

23. marec 2019 od 14:00 hod., Kaštieľ Betliar
Po roku 1945 opúšťajú Andrássyovci nútene svoje panstvá a odchádzajú žiť do rôznych kútov sveta. Aké sú osudy posledných členov rodiny nám príde do múzea porozprávať v sobotu, 23. marca 2019 o 14:00 košický archivár Mgr. Martin Bartoš.

Počas marca môžete stále navštíviť aj Ľadový dóm na Hrebienku. V priloženom videu si môžete pozrieť ako to v ňom vyzerá.

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM