Peter Simon Kultúra

Čo s voľným časom? Víkendové podujatia v Rožňave a okolí

Ani počas najbližšieho marcového víkendu sa nemusíme nudiť, pretože v našom meste a okolí sú pripravené akcie pre všetky vekové kategórie.

Ilustračný obrázok k článku Čo s voľným časom? Víkendové podujatia v Rožňave a okolí
Zdroj: Pixabay.com

Grófka bez kaštieľa – výstava v betliarskom múzeu

7. – 10. marec 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

4. pohľady z južného Borsodu

7. – 8. marec 2019 o 9:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom 4 pohľady z južného Borsodu, ktorej vernisáž sa uskutočnila 7. februára 2019 o 15:30 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave, Námestie baníkov 25.

Znovuzrodené pamiatky II.

7. – 8. marec 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, si pre všetkých záujemcov prichystalo ďalšiu zaujímavú výstavu s názvom Znovuzrodené pamiatky II.

Kino Apollo

7. marec 2019 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Žena v boji -akčný/komédia/tri­ller. Päťdesiatnička Halla je zdanlivo usporiadaná učiteľka a zbormajsterka, ale pod pokojným zovňajškom drieme viac, než sa na prvý pohľad zdá. Tvrdá a nekompromisná žena má ešte druhý život – vedie totiž súkromnú vojnu s priemyselnými gigantmi, ktoré ničia islandskú krajinu. Najhľadanejšia žena ostrova rieši s lukom v ruke dilemu mnohých z nás: ako svojím dielom prispieť k tomu, aby nedošlo k ekologickej a sociálnej katastrofe?

Eniki beniki

8. marec 2019 od 9:30 hod., Radnica, Rožňava
V piatok 8. marca sa opäť stretnú detské folklórne súbory z rožňavského okresu v základnom kole postupovej súťaže detských folklórnych súborov, ktorú organizuje Gemerské osvetové stredisko v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja. Súťažiace kolektívy po dvoch rokoch predstavia svoju najnovšiu tvorbu, a ten najlepší bude reprezentovať okres v krajskom kole tejto celoslovenskej súťaže.

Buď dobrý až do smrti

8. marec 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Vďaka ľubozvučnej hudbe Tibora Kocsáka a textom piesní Tibora Miklósa znova ožíva známy príbeh – čo sa stane s čestným chlapcom s otvoreným srdcom, ktorý okúsi malé i veľké klamstvá života, ktorý nedokáže pretrpieť nespravodlivosť a naivne verí v silu čestnosti.

Kubo

10. marec 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Československý muzikál, burácajúci potlesk, smiech, standing ovation. Živé, energické a zábavné predstavenie. Nový muzikál Kubo v modernej a divácky príťažlivej podobe! Réžia muzikálu Ivan Blahút. Originálne piesne Simi Martausovej, hudba Peter Uličný, folklór fashion show Adrieny Adamíkovej. Bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru! Plejáda skvelých hercov a tanečníkov!„Anča, ja mám nožík" legendárny výrok Jozefa Kronera. Muzikál KUBO je oslavou slovenského folklóru a vzdanie holdu velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény – Jozefovi Kronerovi.

Študenti sa vytancovali do sýtosti. 14. ročník Študentského plesu v Rožňave sa niesol v znamení elegancie a krásy. Pozrite si video :)

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM