Peter Simon Kultúra

Čo s víkendom? Inšpirujte sa našimi redakčnými tipmi

Pracovná časť týždňa sa chýli ku koncu. Myslite na víkendový odpočinok už teraz a pozrite, čo sa chystá v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Čo s víkendom? Inšpirujte sa našimi redakčnými tipmi
Zdroj: Pixabay.com

Gemer v období 1. ČSR

25. január 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
V roku 2018 si v Českej republike a na Slovensku pripomíname významné výročie v dejinách Slovenska – 100. výročie vzniku Československa. Banícke múzeum v Rožňave sa zároveň pripája k aktivitám ostatných múzeí a ostatných kultúrnych inštitúcií v rámci tzv. Osmičkových rokov (1918, 1938, 1948 a 1968) výstavou Gemer v období 1. ČSR.

Rožňava Baňa – život a práca

25. január 2019 od 9:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava prezentuje výsledky výskumu zameraného na vplyv rozvinutého priemyslu na život v meste a zachovanie priemyselného dedičstva. Mnohí zo súčasných obyvateľov Rožňavy a okolia, ich príbuzní, známi, pracovali, či žili na Rožňava Bani. Závod Železorudné bane Rožňava patril v 80. rokoch s počtom okolo 1 200 pracovníkov k najväčším zamestnávateľom v regióne. Práca na Bani sa tak priamo či nepriamo dotýkala takmer všetkých obyvateľov mesta a blízkeho okolia.

Grófka bez kaštieľa – nová výstava v betliarskom múzeu

25. – 29. január 2019 od 9:00 hod., Kaštieľ Betliar
Pracovníci múzea v Betliari si pre nadšencov histórie pripravili novú výstavu pod názvom Grófka bez kaštieľa – Elizabeth Olgyay Andrássy a jej pozostalosť.

Kurátorský výklad k výstave Grófky bez kaštieľa

26. január 2019 od 14:00 hod., Kaštieľ Betliar
V sobotu, 26. januára o 14:00 hod. sa v kaštieli Betliar uskutoční kurátorský výklad k aktuálnej výstave. Historička múzea Mgr. Silvia Lörinčíková, PhD. predstaví príbeh Elizabeth Olgyay Andrássy – Grófky bez kaštieľa. Na komentovanej prehliadke spoznáte jeden z mnohých zabudnutých príbehov 20. storočia, ktorý je veľmi úzko spätý aj s hradom Krásna Hôrka.

RAT (Renaissense acoustic trio)

26. január 2019 od 21:00 hod., Replay Pub, Rožňava
Chlapci z kapely Renaissense so svojím projektom RAT – Renaissense Akustic Trio zahrajú koncert v Rožňave. Odznejú všetky známe hity od tejto kapely a môžete sa tešiť na príjemný hudobný zážitok.

Maďarský kultúrny deň

26. január 2019 od 14:30 hod., Kultúrny dom, Gemerská Hôrka
V kultúrnom dome v obci Gemerská Hôrka sa uskutoční už onedlho Maďarský kultúrny deň. Kultúrny program bude naozaj bohatý.

Čarodejnice

27. január 2019 od 17:00 hod., Divadlo ACTORES, Rožňava
Výpravný muzikál na motívy diela svetoznámeho autora pre deti Roalda Dahla. V príbehu chlapca, ktorého čarodejnice premenia na myš, zažijete scény, kde temer tuhne krv v žilách, ale aj množstvo komických situácií či ponaučení. Rozhodne sa však nikto báť nebude. Vhodné pre všetkých divákov od 5 rokov.

Ľubo zo Spišskej svoj voľný čas investoval do nevšednej zbierky. Veď pozrite…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM