Peter Simon Kultúra

Čo s načatým týždňom? Prehľad akcií v Rožňave

Sviatočné polihovanie skončilo a je čas vyraziť za zážitkami. Prinášame niekoľko tipov.

Ilustračný obrázok k článku Čo s načatým týždňom? Prehľad akcií v Rožňave
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

„Oplecko, kamža a čepec“

9. – 13. január 2017 od 8:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Odfotografovaných bolo veľké množstvo krojov a ich súčastí, od najstaršie zachovaných až po dnešné, ktoré používajú členovia folklórnych kolektívov, alebo ich ešte nosia na dedinách. Od detských, dospelých, pracovných i príležitostných, až po tie najsviatočnejšie. Výstavou chceme poukázať aj na vývoj ľudového odevu, pretože okrem aktuálnych snímok návštevníci budú mať príležitosť porovnať ich so starými archívnymi zábermi, ktoré pochádzajú zo začiatku minulého storočia. Výstava je prístupná od 20. decembra 2016 do 31. januára 2017 v pracovných dňoch od 8:00 do 15:30 hod.

Zázračný svet hračiek

9. – 13. január 2017 od 10:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstava je zostavená zo zbierkového fondu SNM- MBKH hrad Modrý Kameň a prezentuje hračku na Slovensku v 20. storočí. Krátkodobá tematická výstava je obohatená a doplnená o malú skupinu atraktívnych hračiek zo zbierky Baníckeho múzea v Rožňave.

Kino Apollo

12. január 2017 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
ŠTVRTKOVÉ KINO v spolupráci s FK EXCALIBUR. James White – v pôvodnom znení s titulkami, dráma USA 2015 85 min. MP15, 2 eurá. Réžia: Josh Mond. Strhujúca dráma o ľahkomyseľnom povaľačovi z New Yorku, ktorý je nútený prestať životom len tak plávať a postaviť za zoči voči realite v súvislosti s chorobou matky.

Dirty Sound Magnet+Solity

13. január 2017 od 20:00 hod., Rakwa Music Club, Rožňava
Pecka zo Švajčiarska, psychadelický energický rock v podaní skupiny Dirty Sound Magnet (rock, Swiss). Podporia ich švédsky neoblomný Solity (rock, SWE). Vstupné je jedno euro.

SPEED COCKTAIL NIGHT

13. január 2016 od 21:00 hod., TIMES CLUB, Rožňava
Nemal si ešte možnosť ochutnať nový obľúbený SPEED cocktail? Tento piatok 13. januára ho má každý zadarmo ako welcome drink. Pre všetkých tých, ktorí už prišli na jeho chuť majú v TIMES clube akciu kúp si 10 drinkov a oni ti dajú 2 úplne zadarmo. Večerným hudobným hosťom sú naši priatelia z Maďarska DJ MANO a BENSTEEL s najnovšou tanečnou hudbou. Aj tento piatok sa máš na čo tešiť v TIMES clube.

ALADIN A ČAROVNÁ LAMPA

15., 22. januára a ešte aj 19. februára 2017 od 15:00 hod., divadlo Actores Rožňava.
Predstavenie, ktoré je vhodné pre každého sa oplatí vidieť. Divadlo Actores Rožňava už dávnejšie avizovalo prípravu predstavenia pre každú vekovú kategóriu. Po niekoľkých mesiacoch sa im podarilo vytvoriť niečo, čo zaujalo deti aj staršiu generáciu. Prítomní môžu zažiť dobrodružný rozprávkový príbeh plný hudby, tanca, s nádhernými kostýmami, veľkou výpravou a podmanivými svetelnými efektmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM