Peter Simon Kultúra

Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajme, kam sa ísť zabaviť v Rožňave a okolí

Ani chladnejšie počasie nemusí znížiť stupeň zábavy. Nielen v našom meste sú pripravené ďalšie zaujímavé akcie. Kde a kedy budú?

Ilustračný obrázok k článku Čo s blížiacim sa víkendom? Vyberajme, kam sa ísť zabaviť v Rožňave a okolí
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Séria prednášok v Kláštore

4. – 5. október 2018 od 9:30 hod., Námestie baníkov (pri galérii), Rožňava
Prednášky Ing. Evy Balážovej, PhD. 4.10. o 9:30 – ČO VŠETKO FINANCUJEME V SAMOSPRÁVE? (prednáška prioritne pre študentov stredných škôl), 4.10. o 18:00 AKO VYTVORIŤ DOBRÝ ROZPOČET? (prednáška pre verejnosť), 5.10. o 9:30 – PRINCÍPY A METODIKA PLÁNOVANIA KONKRÉTNEJ AKTIVITY / PROJEKTU (prednáška prioritne pre študentov stredných škôl).

Gemer v období 1. CSR

4. október 2018 od 15:30 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
V roku 2018 si v Českej republike a na Slovensku pripomíname významné výročie v dejinách Slovenska – 100. výročie vzniku Československa. Banícke múzeum v Rožňave sa zároveň pripája k aktivitám ostatných múzeí a ostatných kultúrnych inštitúcií v rámci tzv. Osmičkových rokov (1918, 1938, 1948 a 1968) výstavou Gemer v období 1. ČSR.

Kino Apollo

4.október 2018 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
STUDENÁ VOJNA – Dráma / Romantický – Poľsko / Francúzsko / Veľká Británia, 2018, 89 min. V období budovania stalinského Poľska, ale tiež modernej Európy sa odohráva príbeh veľkej osudovej lásky – speváčky Zuly a skladateľa Wiktora. Nedokážu spolu byť, ale zároveň sa neuveriteľne priťahujú a nevedia byť ani od seba. V kulisách Varšavy, Berlína a Paríža znie jazzová a folklórna hudba a Zula s Wiktorom rozohrávajú nádhernú, ale trpkú baladu, svoju vlastnú studenú vojnu.

Tokaj na Gemeri

5. október 2018 od 16:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Možno skôr si odskočíme k moru, ako za roh k susedom, pričom Košický kraj sa môže pýšiť viacerými krásnymi miestami, mestami alebo atrakciami, ktoré ho robia atraktívnym, a zároveň zaujímavým pre verejnosť, či turistov z celého Slovenska. Jedným zo zámerov kultúrnej ponuky Gemerského osvetového strediska (GOS) na nasledujúce obdobie je predstaviť kultúrne, prírodné a historické dedičstvo aj iných regiónov kraja a poskytnúť tak Gemerčanom dôvody na ich spoznávanie.

Októberfest na Zlatej

6. október 2018 od 9:00 hod., ZŠ Zlatá, Rožňava
V areáli základnej školy na ulici Zlatá 2 v našom meste sa chystá parádna akcia pre rodiny pod názvom Októberfest. Podujatie sa organizuje s podporou mesta Rožňava. Nebude chýbať občerstvenie, guláš, nealko, hry a súťaže, lukostreľba, dobrá hudba, skákací hrad, či maratónsky beh. Registrácia rodín prebehne do 9:30 hod.

Zbojník Rumcajs

7. október 2018 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Zbojník Rumcajs je rozprávková postava z večerníčka, ktorého príbehy následne vyšli aj knižne. Už 7. októbra si tak vaše deti v divadle Actores budú môcť užiť komediálnu činohernú rozprávku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM