Peter Simon Kultúra

Čistenie kalvárie, divadlo aj spomienka na Nežnú: Čo prinesie víkend v Rožňave?

Pripravili sme pre vás výber podujatí, ktoré sa počas tohto víkendu budú konať v Rožňave a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Čistenie kalvárie, divadlo aj spomienka na Nežnú: Čo prinesie víkend v Rožňave?
Zdroj: pixabay.com

Kino Apollo

14. november 2019 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Muži revolúcie – Dokument, Slovensko, 2012, 65 min., MP12. – Film slovenskej dokumentaristiky Zuzany Piussi je mozaikou subjektívnych pohľadov bývalých revolucionárov – priamych účastníkov a protagonistov Nežnej revolúcie. Dvadsať rokov od revolúcie sa Piusii pokúsila zozbierať čo najširšie spektrum výpovedí a demýtizovať udalosti z novembra 1989.

Spomienkový deň k Novembru 89

15. november 2019 od 16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, v spolupráci s Občianskym združením ALENKA & BELO HEFLER PRODUCTION, Vás pozývajú na podujatie s názvom „Spomienka na November“, ktoré sa uskutoční dňa 15. novembra 2019 o 16:00 hod. v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave.

Čistenie Kalvárie v Rožňave

16. november 2019 od 8:30 hod., Kalvária Rožňava
Zraz o 8:30 hod. pod hvezdárňou. Čo si priniesť: primerané oblečenie a obuv, pracovné rukavice, vhodné náradie na vysekávanie náletových drevín – nožnice na konáre, sekera, mačeta, krovinorez a samozrejme dobrú náladu.

FRANZ W. II. premiéra

16. november 2019 od 19:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Noc divadiel otvorí brány divadiel na Slovensku desiaty raz. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými hercami a herečkami či iné netradičné zážitky. FRANZ W. – Divadelný projekt Tatiany Masníkovej a kolektívu ACTORES s použitím textov z diela Georga Bűchnera „Vojcek“. Poetika predstavenia je postavená s prvkami irónie a cynizmu. Dynamickú zložku projektu tvorí hudba, scénický pohyb, tanec a slovo. Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

III. Halloween bál

16. november 2019 od 20:00 hod., Kultúrny dom, Gemerská Hôrka
Obec Gemerská Hôrka a Hôrka s.r.o. – Gemerská Hôrka Vás pozývajú na Halloween bál, usporiadaného 16. novembra 2019 v Kultúrnom dome v Gemerskej Hôrke.

30. výročie Nežnej revolúcie

17. november 2019 od 16:00 hod., Námestie Baníkov, Rožňava
Mesto Rožňava vás pozýva na spomienkový akt spojený s odhalením pamätnej tabule pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie, ktorý sa uskutoční dňa 17. novembra 2019 o 16.00 hod pri súsoší Františky Andrássyovej na Námestí baníkov.

Čarovná muzika

17. november 2019 od 15:00 hod., Divadlo Actores, Rožňava
Divadlo CILILING Prešov uvádza nteraktívnu rozprávka, ktorá vychádza z ľudovej slovesnosti je dopĺňaná hudbou všetkých druhov a žánrov – od slovenského folklóru, cez populárnu pieseň, až po Montiho čardáš. Pomocou zázračnej muziky ukážeme najmenším, že proti zlu treba len dobrotou a fígľom bojovať.

Sledujte nás aj na našom Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Rožňavy a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM