Martin Žákovič Hokej

VIDEO: Chára: Šatanovi som nevravel nič

Praha - Slovan prišiel do Prahy podporovaný tisíckami priaznivcov a zodpovedným výkonom zvíťazil. Okrem nádhernej kulisy zaujala aj konfrontácia Chára vs Šatan.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Chára: Šatanovi som nevravel nič
Foto: Peter Handzuš

„Zápas som bral ako každý iný. Uvedomujem si však, že to bol to veľký duel pre každý z tímov, no nerobil som z toho vedu,“ hovorila o príprave najväčšia hviezda pražského Leva obranca Zdeno Chára. V zápase zaujal, predviedol výborný výkon najmä v ofenzíve a pripravil Voráčkovi jediný gól HC Lev. „Rozdiel medzi nami a Slovanom boli naše nepremené šance,“ uvedomuje si Zdeno, ktorý pochválil fanúšikov súpera. „Atmosféra bola veľmi dobrá, je radosť hrať pred takouto kulisou. Fanúšikov bolo počuť a cítiť. Je vidieť, že do Prahy prišiel klub s veľkou históriou a fanúšikovia sú mu verní, nasledujú ho,“ hovoril o Slovane.

V zápase okrem iného zaujala aj konfrontácia dvoch hviezd oboch tímov. Na jednej strane tvrdý muž Chára, na druhej strelec Šatan. Obaja často nastupovali proti sebe a obranca Leva Šatanovi naozaj nič nedaroval a uštedril mu mnoho hitov. „Šatanovi som nič špeciálne nehovoril,“ prehodil Chára na margo častých konfrontácii s kapitánom Slovana. Šatan po jednom s Chárových zákrokov ostal otrasený a zápas nedohral.

Už na rozcvičke boli hluční

„Pomohol nám gól do šatne na 1:0. Vedenie sme následne ubránili aj za pomoci našich skvelých fanúšikov, ktorým ďakujeme. Akoby sme hrali doma na Slovane,“ chválil početnú podporu bratislavských fanúšikov útočník Slovana Mário Bližňák. Slovanu tak patril nielen zápas, ale i hala. Tipsport Aréna zažila v tejto sezóne najvyššiu návštevu, aj vďaka Slovanistom, ktorých prišlo do Prahy tisíce. „Nevedeli sme presne, čo nás čaká, no mali sme hlásenia, že priaznivcov príde veľa. Už na rozcvičke boli hluční,“ hovoril Bližňák, ktorý potvrdil, že Slovan sa na Lev špeciálne nepripravoval. „Príprava prebehla ako na každý iný zápas. Prišli sme si do Prahy po body a vezieme tri,“ hovoril spokojne. Slovan tak zvládol záverečný zápas pred reprezentačnou prestávkou a oddychovať bude na siedmej priečke v Západnej konferencii KHL. Viacero hráčov však odcestuje s reprezentačným tímom na Nemecký Pohár. Podobný program čaká aj Bližňáka. „Cestujeme domov, pár dní si oddýchnem s rodinou a od utorka ma čaká reprezentačný zraz­.“

Rozhovor s Chárom a Bližňákom
1
Galéria
HC Lev Praha - HC Slovan Bratislava
10
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM