Peter Simon Kultúra

Cez víkend v Rožňave a okolí nuda nehrozí. Niekoľko akcií, z ktorých si môžete vybrať

Ak sa obávate víkendovej nudy, už nemusíte. Pomôže vám zoznam akcií, ktorý máte od nás k dispozícii.

Ilustračný obrázok k článku Cez víkend v Rožňave a okolí nuda nehrozí. Niekoľko akcií, z ktorých si môžete vybrať
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Historická Rožňava na fotografiách

2. – 3. marca 2017 od 16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Banícke múzeum v Rožňave v spolupráci s Klubom priateľov starej Rožňavy a Občianskym združením Pre partnerské mestá Rožňavy si pre obyvateľov pripravili naozaj zaujímavú lahôdku. Výstava vznikla na základe iniciatívy nadšencov historickej Rožňavy za aktívnej pomoci Gábora Bogdána, člena Klubu priateľov starej Rožňavy s využitím niekoľkoročnej zberateľskej a vyhľadávacej činnosti nadšencov klubu. Autori výstavy zámerne volili termín jej otvorenia tak, aby si pripomenuli výročie prvej písomnej zmienky o Rožňave z 3. februára 1291. Výstava bude prístupná v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave do 12. apríla 2017 v utorok až piatok denne od 8:00 – 12:00 a 13:00 – 16:00 hod.

Hrady Gemera a Malohontu

2. – 3. marca 2017 od 8:00 do 12:00 a 13:00 do16:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Výstavu pod názvom „Hrady v Gemeri – Malohonte“ budú môcť návštevníci vzhliadnuť v termíne od 2. februára 2017 do 23. marca 2017 v Galérii Baníckeho múzea v Rožňave na Námestí baníkov 25. Archeologický výskum bol vykonaný len na niektorých hradoch, aj to zvyčajne len vo forme jedno až dvojsezónneho zisťovacieho výskumu. Z tohto dôvodu sú naše znalosti o hradoch v Gemeri – Malohonte obmedzené a neúplné. Aj napriek tomu sprístupnená výstava sumarizuje doterajšie výsledky archeologického a historického bádania o hradoch v Gemeri – Malohonte, predstavuje pôdorys hradov s predpokladaným rozsahom hradného areálu, oboznamuje návštevníka s eventuálnymi historickými fotografiami a pohľadnicami, ale aj so súčasným stavom hradu.

Kino Apollo

2. marec 2017 od 19:00 hod., Dom tradičnej kultúry Gemera, Rožňava
Dráma USA 2015 142 min. MP 12. Réžia: Steven Spielberg. Hrajú: Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda. Špionážny thriller s presvedčivými hereckými výkonmi a perfektne vystihnutou atmosférou obdobia studenej vojny. Príbeh inšpirovaný skutočnou udalosťou na prelome 50. a 60. rokov minulého storočia rozoberá, čo sa skrýva pod pojmom vlastenectvo, bezpečnosť krajiny, hrdinstvo, zrada a čo sú to za spoločenské systémy, ktoré človeka vystavujú neľahkým voľbám. Most špiónov je film na zamyslenie nad časmi nie tak dávno minulými. Komu je smutno za minulosťou, mal by ísť do kina a hneď bude rád, že to už máme za sebou. Alebo žiť tak a robiť všetko preto, aby sa to ešte raz nezopakovalo.

Zachovanie dávnych remesiel

3. marec 2017 od 17:00 hod., Galéria Baníckeho múzea, Rožňava
Marta Fúgedi spolok ľudového umenia (HU) a Združenie gemerských remeselníkov Vás srdečne pozýva na výstavu s názvom Zachovanie dávnych remesiel v krajinách Vyšehradskej štvorky.

NOC OSLÁVENCOV v TIMES

3. marec 2017 od 21:00 hod., Times Club, Rožňava
Tak toto tu ešte nebolo. Všetci oslávenci narodení v mesiaci MAREC získavajú zadarmo vstup pre seba a dvoch kamarátov do obľúbeného TIMES CLUBU a fľašu šampanského úplne zadarmo. Stačí aby si sa na vstupe preukázal OP a máš spolu s kamarátmi vstup a šampus zadarmo. Akcia platí v piatok 3.marca do 24hod.

Gitarové duo v Irishi

4. marec 2017 od 19:00 hod., Irish Pub, Rožňava
Známe hity v podaní dvoch rožňavských profíkov. V obľúbenom Irish pube si budete môcť už onedlho vychutnať rockové aj blueasové piesne. Do hudby vám pri dobrom jedle aj veľkom výbere kvalitného alkoholu zahrajú bratia Marián a Eugen Pál Balážovci. Rezervácie si môžete uplatniť na čísle 0911 794 900.

RETRO PLES

Hôrka s.r.o. – Gemerská Hôrka Vás pozýva na RETRO PLES, ktorý sa bude konať dňa 4. marca 2017 o 20:00 hod. v kultúrnom dome v obci Gemerská Hôrka. Do tanca Vám bude hrať hudobná skupina CAPPUCCHINO PARTYZENEKAR (CSUTORBAND). Vstupné: 12€.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM