Peter Simon Správy

Cez Gemer sa prehnala búrková supercela: Hrôzu naháňajúce FOTO Rožňavčanov!

Obyvatelia nášho mesta i okolia zažili poriadnu spúšť. Tá napáchala niekoľko škôd. Okrem búrky s krupobitím sa Drázus zmenil na rozbúrenú rieku plnú bahna!

Ilustračný obrázok k článku Cez Gemer sa prehnala búrková supercela: Hrôzu naháňajúce FOTO Rožňavčanov!
10
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Facebook

Búrka, ktorá sa prehnala cez Gemer v stredu popoludní vystrašila viacero obyvateľov Gemera. Mračná už v diaľke nasvedčovali, že to nebude len taký príjemný letný dážď. Potom sa to spustilo.

Okrem hromov, bleskov a poriadnych zrážok v Rožňave a blízkom okolí padali aj krúpy. Ako informuje portál iMeteo.sk, búrky mali aj supercelárny charakter a dokonca do Rožňavy a okolia priniesli aj krúpy.

Pozrite si v našej galérii zábery, ktoré naháňajú hrôzu. Takto búrku a jej spúšť zachytili Rožňavčania na fotkách a videu.

Silné búrky sa v stredu vyskytovali v oblasti východného Gemeru. „Supercelu bolo možné charakterizovať podľa štiepenia jadra búrky, ktoré sa rozdelilo na dve jadrá, ktoré sa od seba začali vzďaľovať. Búrka priniesla do oblasti krupobitie a silný lejak, po ktorom zostali zaplavené ulice. Najviac zrážok spadlo v Rožňave (17,5 mm), v Hosťovciach a Turni nad Bodvou to bolo okolo 13 mm.,“ informujú odborníci z iMeteo. Búrkam sa v danej oblasti naďalej darí a vytvoriť sa môžu ďalšie nebezpečné jadrá.

Zdroj: Facebook
Obrazom: Búrka a krúpy v Rožňave a okolí
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM