Peter Simon Správy

Čerstvé INFO z rožňavského futbalu: Muži z Áčka končia

Informácie potvrdil prezident klubu, Michal Domik.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé INFO z rožňavského futbalu: Muži z Áčka končia
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Situácia v klube bola dlhšiu dobu neistá. Klub mal tento rok osláviť svoju storočnicu. Koniec Áčka, ktoré túto sezónu hviezdilo v 3. lige, v uplynulých dňoch avizoval prezident klubu, Michal Domik. Ten túto informáciu prvýkrát vyniesol na svetlo svetla na uplynulom mestskom zastupiteľstve. Zdôvodnil to tým, že mesto neposkytlo postačujúce dotácie pre športový klub. Avšak doplnil, že mládež pokračuje.

„Za tie roky som už dal do Áčka toľko peňazí, že by som mohol mať už nové drahé športové auto. Bohužiaľ, ak mesto teraz nepomôže, tak to Áčko ťahať z rodinného rozpočtu neviem a skončí. Čas na rozhodnutie sa však kráti, keďže sa končí prestupové obdobie, uvidíme, ako sa k tomu postaví mesto,“ doplnil ešte koncom minulého týždňa pre náš web Michal Domik.

Vyjadrenie otvoreným listom

Mesto sa k celej záležitosti postavilo otvoreným listom poslancov a vedenia. V ňom uvádza, ako to bolo s financovaním klubu aj všetkými poskytnutými dotáciami. Ako pre náš web minulý týždeň povedal primátor Rožňavy, Pavol Burdiga, k tejto celej veci sa mesto vyjadrí otvoreným listom poslancov mestského zastupiteľstva a vedenia mesta. „Pretože to, čo pán Domik uvádza, je zavádzanie obyvateľov mesta Rožňava. My sme musíme na danú vec adekvátne reagovať,“ povedal primátor Rožňavy. Ako sa na konci listu píše, Za nepravdivé výroky je mesto rozhodnuté brániť svoje dobré meno dostupnými právnymi prostriedkami.

Hráči si musia hľadať nové pôsobisko

Informácie o ukončení Áčka nám telefonicky potvrdil prezident klubu, Michal Domik. „S mestom sme sa nedohodli, a tak ako som avizoval už dávnejšie, Áčko mužov skončilo. Hráčom som to oznámil v utorok večer, no mali sme aj zhromaždenie pred dvoma týždňami a tam som im už povedal ako to je, a poprosil ich, aby do 10. júla ešte neodchádzali z klubu, že uvidíme, ako sa to vyvinie. Včera teda dostali hromadnú sms, že si môžu hľadať nový klub. Futbalisti boli smutní, nakoľko sme im vytvorili dobré podmienky. Nie som im nič dlžný. Boli vyrovnaní. Teraz však musia odísť a opustiť mesto,“ povedal pre Rožňavu 24 Michal Domik

Ako doplnil, žiaci a mládež pokračuje. „Dostali sme sa do druhej ligy,“ hovorí na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM