Peter Simon Správy

Časť cesty na papiereň je opravená: Pozrite, ako to tam teraz vyzerá, FOTO

V zozname tohtoročnej rekonštrukcie komunikácií na území nášho mesta figuroval aj úsek pri bývalej papierni. Radnica tam chce v budúcnosti organizovať kultúrne podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Časť cesty na papiereň je opravená: Pozrite, ako to tam teraz vyzerá, FOTO
7
Galéria
Zdroj: pavolburdiga.sk

Radnica nedávno obnovila časť cesty v lokalite Nadabula „Papiereň“. Ľudia sa tam môžu bicyklovať, či korčuľovať. Zrekonštruovalo sa aj verejné osvetlenie.

Ako informuje primátor mesta Pavol Burdiga, jedná sa o veľmi pekný kút nášho mesta.

„Je to starobylá a krásna časť nášho mesta, ktorú sa nám teraz podarilo z časti opraviť, presne povedané vyasfaltovať 1 km dlhú cestu.Táto cesta vyúsťuje na malé námestie, kde sa kedysi v minulom storočí nachádzala manufaktúra na spracovanie papiera, a je tam budova malej bývalej elektrárne-sympatické miesto na bývanie a oddych,“ povedal primátor Rožňavy.

Ako doplnil, nachádzajú sa tam staré domčeky, ktoré si ľudia začínajú rekonštruovať a vracajú život do tejto časti nášho mesta. „Som rád aj ja a aj tam bývajúci obyvatelia, že sa cesta zrekonštruovala spolu s verejným osvetlením a vznikol priestor na prvý cyklochodník v meste a cesta na prechádzky, či napríklad korčuľovanie. V budúcnosti tu plánujeme robiť rôzne kultúrne akcie, aby sme priniesli naspäť život do tejto lokality,“ doplnil Pavol Burdiga.

Pozrite si niekoľko fotiek z tejto lokality.

Obrazom: Rekonštrukcia cesty v Nadabulej "Papiereň"
7
Galéria
Zdroj: pavolburdiga.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM