Tlačové správy

C2 Backup od Synology: bezpečné zálohovanie do cloudu v cene šálky kávy mesačne

Na zálohovanie konfigurácie systému, používateľských nastavení počítačov s operačným systémom Windows a pripojených externých diskov nepotrebujete domáci server, stačí vám aplikácia C2 Backup od Synology, ktorá ponúka bezproblémové zálohovanie do cloudu.

Ilustračný obrázok k článku C2 Backup od Synology: bezpečné zálohovanie do cloudu v cene šálky kávy mesačne
Zdroj: Synology

Nielen firmy, ale aj bežní používatelia si čoraz častejšie uvedomujú, že uloženie dát a súborov na bezpečnom mieste by malo byť prioritou. V prípade vážnejšieho technického problému s počítačom, alebo pri napadnutí zariadenia útočníkom, je vysoké riziko, že o dáta uložené v počítači môžete nenávratne prísť. Ak ich nemáte uložené na bezpečnom mieste.

Riešením môže byť domáci server, ale aj cloudová aplikácia, napríklad C2 Backup od Synology. Nemusíte byť žiadny IT špecialista, nastavenie a ovládanie zálohovania zvládne každý. Všetko si môžete vyskúšať počas 30-dňovej bezplatnej skúšobnej verzie, na jej aktiváciu navyše nepotrebujete ani zadávať údaje o svojej platobnej karte.

Ak sa rozhodnete pre C2 Backup, získate možnosť kompletne zálohovať svoj počítač so systémom Windows. Aktuálne funguje so systémom Windows 7 SP1, Windows 10, Windows 11 a na budúci rok bude k dispozícii aj zákazníkom s počítačom Mac od Apple.

Riešenie od Synology ponúka:

  • zálohovanie celého počítača s OS Windows vrátane konfigurácie systému, aplikácií a používateľského nastavenia
  • zabezpečenie viacerých verzií súborov
  • zálohovanie externých diskov
  • naplánovanie zálohovania
  • zálohovanie účtu Microsoft 365
Zdroj: Synology

Pri svojej práci určite oceníte zabezpečenie rôznych verzií dokumentov, ktoré budete môcť obnoviť v prípade, ak sa vám niečo nepodarí. Využiť môžete známu stromovú štruktúru zálohy a nájdete a obnovíte iba súbory alebo zložky, o ktoré máte záujem. Ak sa stanete obeťou ransomwaru, jednoducho dokážete obnoviť celý počítač z doby pred útokom.

Ďalšou výhodou je automatické zálohovanie externých diskov po ich pripojení k počítaču. Nemusíte sa tak obávať nečakaného znehodnotenia či znefunkčnenia diskov. V prípade problémov budete mať všetky dáta bezpečne uložené v cloude.

Zdroj: Synology

V nastavení zálohovania rozhodnete, kedy sa majú dáta zálohovať a koľko verzií sa bude uchovávať. Okrem tradičného zálohovania v nastavený čas je k dispozícii aj možnosť spustiť zálohovanie pri konkrétnej udalosti, ako je zapnutie počítača, po uzamknutí obrazovky alebo keď sa odhlásite.

Zálohy sú v cloude chránené osobným kľúčom a dáta môžete pred odosielaním na servery C2 chrániť pomocou 256-bitového šifrovania AES.

Bezpečnosť súborov a citlivých dát je dnes veľkou témou, ktorá hýbe spoločnosťou. Používaním riešení od Synology získate bezpečnostnú výhodu – dátové centrum sa nachádza vo Frankfurte a správa uložených dát podlieha zákonom Európskej únie (GDPR). Dáta sú tak uložené na bezpečnejšom mieste, než keby boli napríklad v USA, ako niektoré ostatné cloudové služby.

Za na prvý pohľad bezplatné cloudové služby zaplatíte stratou svojho súkromia. Firmy totiž môžu získané dáta predávať tretím firmám pre marketingové účely. S C2 Backup sa vám nič podobné nemôže stať. Vaše súbory sú v bezpečí. Nielen že služba C2 Backup podlieha prísnym pravidlám EÚ, ale navyše využíva vyššiu úroveň zabezpečenia vďaka dômyselnému šifrovaniu.

Zdroj: Synology

Kompletné informácie o službe C2 Backup nájdete na webovej stránke C2 Synology, kde sa môžete prihlásiť na 30-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu. Na nákup služby nepotrebujete server Synology NAS, všetko prebieha prostredníctvom webovej stránky. Výborná správa na koniec: počet používateľov služby ani zálohovaných počítačov nie je obmedzený.

Cena služby sa odvíja od kapacity úložiska (500 MB, 2 TB, 5 TB) a k dispozícii je mesačné aj cenovo výhodnejšie ročné predplatné. Pri 500 GB pláne zaplatíte mesačne 3,49 eur. V prípade ročnej platby vo výške 34,99 eur vychádza jeden mesiac na 2,91 eur bez DPH. Za cenu dvoch šálok kávy tak môžete získať každý mesiac plnú cloudovú zálohu. Rozhodnutie je na vás.

C2 Backup je ideálnym riešením nielen pre domácnosti, ale aj pre zálohovanie dát vo firmách. Všetko dôležité o ponuke nájdete na webovej stránke C2 Backup for Business.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Synology
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM